luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ouzounidis, prezentat oficial! Ce obiectiv are antrenorul grec!

CSU Craiova a oficializat numirea lui Marinos Ouzounidis pe banca tehnică

În cadrul unei conferințe de presă ce s-a desfășurat duminică, clubul craiovean de primă ligă și-a prezentat noul antrenor. Amfitrion a fost președintele Sorin Cârțu: „Am azi plăcerea de a-l prezenta pe noul nostru antrenor, domnul Marinos Ouzounidis. Sperăm într-o colaborare cât mai lungă și să ne îndeplinim obiectivele. Este un nume de referință pentru fotbalul elen, a avut o carieră de fotbalist la Panathinaikos și apoi a urmat o carieră de antrenor, a fost la Panathinaikos, Xanthi, AEK. Îi doresc să aibă cât mai multe rezultate pozitive. Să ne aducă zâmbetul și speranța că ne putem îndeplini obiectivul maximal: campionatul”.
Marinos Ouzounidis a anunțat că nu va face schimbări radicale la începutul mandatului său: „Oricât de bun ai fi întotdeauna e nevoie să muncești. E important că s-a câștigat meciul de ieri, a trecut destul timp de când echipa nu mai câștigase un meci. Cred că și psihologic e bine că echipa a câștigat. Am văzut echipa în multe jocuri, din momentul în care am început procedura discuțiilor. Fiecare antrenor are ideile proprii vis-a-vis de fotbal, fie că vorbim de apărare, fie de atac. Dar consider că ar fi o greșeală din partea mea să încerc din prima zi să schimb totul. Mai ales în perioada asta cu multe jocuri. Voi transmite jucătorilor aspecte pe care le consider eu importante, dar nu pot să trec la schimbări majore de la început, pentru că voi crea mai multe probleme decât rezolvări. E important să transmit jucătorilor o serie de principii esențiale, atâta timp cât avem jucători internaționali de renume, dar și tineri talentați, cred că nu voi avea probleme să-i pun să lucreze împreună.  Nu se va schimba totul din prima zi, dar voi lua câteva măsuri colective. Dar nu vreau să credeți că le consider greșeli ale antrenorilor dinaintea mea, ci așa văd eu lucrurile. Nu vreau să vă imaginați că voi schimba radical sistemul de joc, dar schimbări vor exista. Voi încerca să îmbunătățesc modul în care echipa joacă, voi interveni în anumite situații”.
Întrebat dacă va miza totul pe ofensivă, antrenorul grec a spus: „Înainte de orice mă consider un antrenor echilibrat. Pe de altă parte, când ai de-a face cu o echipă care țintește la titlu trebuie să te concentrezi și pe partea ofensivă. Cred că trebuie să producem mai multe momente de atac, mai multe goluri. Cum echipa a căutat informații despre mine, și eu am căutat informații despre echipă. Adevărul e că aveam o serie de informații, întrucât am jucat în urmă cu câțiva ani împotriva ei în Europa. Pe lângă faptul că aveți un stadion fantastic, știu că există stabilitate administrativă. E o echipă care-și dorește să devină mai bună de la an la an și știu că are fani fanatici. Pentru mine o echipă care dorește să avanseze, care are o foame de trofee e un proiect bun. Am avut experiență cu destui jucători români cu care am colaborat. Dar faptul care m-a convins a fost acest vis al echipei, de a ajunge cea mai bună din țara ei”.
Oarecum surprinzător, grecul spune că va lucra cu materialul clientului, că nu se va implica prea mult în achizițiile de jucători: „De transferuri se ocupă în primul rând clubul. Eu n-am avut timp. Am văzut că echipa are destui jucători talentați. Nu e bine să schimbi jucătorii, există material bun în echipă. Acolo unde trebuie să umblăm dacă vrem să ajungem la vârf este mentalitatea, pentru că trebuie să înțeleagă lumea că trebuie să avem jucători cu minte puternică și cu voință. Aici trebuie să lucrăm. Am experiență în a lucra cu echipe de acest fel, sunt sigur că-i pot ajuta pe jucători să devină mai buni. Ca să ajungi în vârf nu e suficient să ai o echipă bună. Trebuie să facem o echipă bună, cu un nivel psihologic bun. Anul trecut echipa a fost la un pas, dar, deși s-a desfășurat pe teren propriu jocul, nu a reușit să învingă. A fost o experiență, dar la jocurile extrem de importante trebuie să devenim mai buni”.
Craiova lui Rotaru nu se mai încurcă, ca înainte, cu jumătăți de măsură. Obiectivul lui Ouzounidis e clar: titlul de campion.
„Înainte să ajungem în Liga Campionilor trebuie să fim campioni aici, acesta e primul nostru obiectiv. Un factor care m-a determinat să vin aici a fost faptul că echipa asta își dorește să fie cea mai bună. Insuccesul de anul trecut trebuie să te pună pe gânduri, să vezi unde ai greșit pentru a fi mai puternic. De multe ori, un insucces te poate ajuta să urci mai mult. Drept urmare, la acest moment vrem să câștigăm meciuri, să urmărim obiectivul pe care ni l-am propus, apoi vom vedea. Știți că o armă puternică a echipei, suporterii ei, nu-s alături acum. De regulă, pentru echipe cum e a noastră, faptul că nu avem alături spectatorii care ne împing e o mare pierdere. Echipele învățate să aibă fanii alături, în această perioadă, nu merg foarte bine. E posibil ca unul dintre meciurile trecute care a fost pierdut, să fie câștigat cu fanii alături. Sperăm să treacă cât mai repede pandemia, să vină suporterii din nou lângă echipă”.

Politica