vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dotarea ISU Dolj, susținută de Consiliul Județean

Noi proiecte privind modernizarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Oltenia” al județului Dolj (ISU) urmează a fi implementate cu ajutorul Consiliului Județean.

Cosmin Vasile, președintele CJ Dolj, a fost prezent la ședința de evaluare a activității din 2020 a pompierilor din cadrul ISU Dolj, organizată miercuri. Pe lângă cuvintele de laudă pe care le-a adresat unității, acesta a amintit și de buna relație dintre cele două instituții județene, bazată în continuare pe proiecte menite să sprijine misiunile salvatorilor doljeni.

,,Această colaborare continuă acum cu noi inițiative. Este vorba despre o unitate pentru intervenții care va fi construită în proximitatea Aeroportului Internațional Craiova și va fi dotată cu autospeciale și echipamente, proiect în valoare de 6,7 milioane de euro finanțat prin Programul Interreg V-A România-Bulgaria.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un al doilea proiect, în colaborare cu ISU și cu Inspectoratul Județean de Jandarmi, prevede dotarea cu echipamente pentru prevenirea și stingerea incendiilor forestiere, o investiție în valoare de aproape un milion de euro obținută prin același program de finanțare. Astfel vom completa  sistemul de alarmare din Dolj incluzând șase noi localități”, potrivit președintelui CJ Dolj.

Nu în ultimul rând, anul trecut, ISU Dolj a continuat demersurile privind modernizare a unității.

,,S-a continuat activitatea de înzestrare a inspectoratului cu tehnică de intervenție de generație nouă unitatea fiind dotată pe parcursul acestui an cu:  un autoturism Dacia Duster, o automacara cu braț ridicător și platformă pentru transport accesorii, 2 autospeciale pentru descarcerare, un buldoexcavator, un autocamion cu sistem hidraulic de încărcare/descărcare cu cârlig și un rezervor mobil de carburant auto cu pompă de distribuție”, au precizat reprezentanții ISU Dolj.

Politica