miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Instalația electrică defectuoasă, principala cauză a incendiilor din Olt

În cadrul ședinței de evaluare a activității pompierilor din cadru ISU Olt, au fost precizate intervențiile la care aceștia au participat anul trecut, cele mai multe dintre acestea fiind incendii.

Raportat la  domeniul de activitate privind incendiile, 112 dintre acestea s-au produs la gospodării, anexe, bunuri ale populației,  236  incendii la domeniul public al statului,  43 incendii la domeniul privat român şi străin, iar 558 incendii s-au produs la vegetaţia uscată, mirişti etc.

Potrivit informațiilor transmise, cele mai multe incendii care au avut loc anul trecut, au fost provocate de instalațiile electrice necorespunzătoare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Dintre  principalele cauze care au dus la favorizarea incendiilor putem enumera

·         Acţiune intenţionată = 23

·         Mijloace de încălzire  = 16

·         Instalații electrice defecte = 118

·         Foc deschis în spații deschise = 85

·         Coș, burlan de fum defect = 49

·   Aparate electrice sub tensiune = 12”, au transmis reprezentanții ISU Olt.

Totodată, pe timpul acţiunilor de intervenţie au fost salvate  51 persoane, 33 adulţi şi 18 copii.

Nu în ultimul rând, pe lângă intervenția pentru stingerea incendiilor, eroii olteni au participat și la alte evenimente riscante, precum oferirea ajutorului medical de urgență, salvarea animalelor, protecția mediului ori au fost implicați în diverse acțiuni de supraveghere/asigurare.

În ceea ce priveşte anul 2020, ISU Olt a fost solicitat să intervină la un număr de 12.211 evenimente, cu aproximativ 30% mai mult decât în anul 2019.

,,Constatăm o creştere procentuală  de  27,37 % faţă de anul 2019, în care s-a intervenit la 9587 de evenimente”, au completat reprezentanții ISU Olt.

Politica