marți, mai 21, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Peste 400 de vâlceni s-au vaccinat într-o singură zi

În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Vâlcea, demarată în data de 4.01.2021, au fost vaccinate până miercuri 4.520 persoane, atât din etapa I – personal medico-sanitar, cât și din etapa a II-a – persoane cu vârsta peste 65 ani, persoane cu afecțiuni cronice și personal din domenii de activitate esențiale. Doar miercuri, până la ora 16:20, au fost vaccinați 430 de vâlceni.

În județul Vâlcea sunt operationale 6 centre de vaccinare comunitare:  două centre în municipiul Râmnicu Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier și sala de sport a Școlii Gimnaziale „Anton Pann”), un centru în municipiul Drăgășani (sala de sport a Liceului Tehnologic Brătianu), un centru în orașul Bălcești (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie, nr. 39), un centru în orașul Brezoi (în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi) și un centru în orașul Horezu (sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu”).

Chair dacă oamenii merg la vaccinare într-un număr destul de mare, județul Vâlcea nu scapă de cazurile de coronavirus și nici de focare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până joi dimineața, au fost confirmate 10.684 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2  și s-au înregistrat 179 decese.

În unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se aflau internate 114    persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: șapte asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 95 cu forme medii și 12 internate în secția ATI.  Totodată, erau active 14 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale,  unități sanitare, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice.

spot_img
spot_img

Politica