Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Gorj: Patru centre comunitare, deschise pentru etapa a doua de vaccinare

Publicat

pe

Patru centre comunitare vor fi deschise pentru etapa a doua de vaccinare împotriva COVID-19, acestea urmând să funcţioneze alături de alte patru dintre cele deja constituite pentru prima etapă la nivelul spitalelor din judeţ.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Daiana Militaru a declarat că, cele patru centre înfiinţate pentru etapa a doua sunt în Târgu Jiu la Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncuşi” (Sala de Sport), în Târgu Cărbuneşti la Clubul Pensionarilor, în Motru la Şcoala Catolică şi în Bâlteni la Căminul Cultural.

„Începând de săptămâna viitoare, la centrele comunitare se pot vaccina câte 60 de persoane pe zi. Etapa a doua de vaccinare vizează populaţia cu grad de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie. În prima fază, vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: adulţii cu vârsta peste 65 de ani şi persoanele care suferă de boli cronice. În categoria bolilor cronice se încadrează următoarele afecţiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni renale, afecţiuni oncologice, afecţiuni pulmonare, afecţiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecţiuni hepatice moderate/severe, afecţiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienţi transplantaţi, cu consult medical prealabil, pacienţi care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienţi infectaţi cu HIV/SIDA)”, a precizat Daiana Militaru, citată de Agerpres.

Ea a adăugat că în perioada 15-19 ianuarie se desfăşoară campania de vaccinare în centrele de asistenţă medico-socială şi rezidenţiale, prin echipe mobile formate din reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Pentru centrele de asistenţă medico-sociale şi rezidenţiale au fost repartizate 432 doze vaccin împotriva COVID-19.

Continue Reading