Cod galben de ninsori, în județul Gorj

În prima parte a zile de luni, 11 ianuarie, vor predomina ninsorile, moderate și însemnate cantitativ  în sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în Munții Banatului și în zona Carpaților Meridionali. Atenționarea meteorologilor a intrat în vigoare de duminică, e la ora 18:00, fiind valabilă 20 de ore.

Meteorologii au anunțat faptul că se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăși local 10…20 cm și izolat 30…40 cm. Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h în regiunile sudice și de 60…70 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, temporar viscolind ninsoarea.

Județul Gorj  au fost anunțate ninsori abundente începând chiar de sâmbătă noaptea, moment în care primarul orașului Târgu Jiu a ținut să le transmită un mesaj cetățenilor. Rugămintea principală a edilului a fost ca târgujienii să fie atenți la modul în care își parchează mașinile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Având în vedere avertizările meteo referitoare la precipitații abundente sub formă de ninsoare anunțate ca începând din această noapte, fac un apel către cetățenii municipiului Târgu Jiu care dețin autoturisme să nu blocheze străzile și căile de acces, pentru a da posibilitatea utilajelor de deszăpezire să intervină cât mai ușor. Am dat dispoziție Poliției Locale să informeze și cetățenii din zonele de case, în așa fel încât să nu avem autoturisme care să blocheze benzile de circulație.  De asemenea, asociațiile de proprietari trebuie să fie pregătite pentru a deszăpezi aleile din jurul blocurilor, conform prevederilor legale, iar societățile comerciale să curețe căile de acces spre spațiile în care funcționează. Suntem pregătiți cu tot ce este necesar pentru deszăpezire și voi rămâne în teren pentru a verifica personal modul în care decurge această acțiune”, a transmis Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.

Populare

Recomandări

Atenţionare de călătorie emisă de MAE pentru românii care merg în Italia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de...

Craiova. Noua șosea între Brestei-Râului și Calea Severinului se deschide astăzi

Drumul care va conecta Calea Severinului, de la intersecția...

Replici ale brăţării dacice descoperite la Optaşi-Măgura, vândute la Muzeul Județean Olt

Vizitatorii Muzeului Județean Olt vor avea posibilitatea să cumpere...

Drumul Ford – DEx 12 a fost desenat

Proiectul pentru construcția șoselei de legătură Ford (DN6) –...