vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Încă 150.000 de doze de vaccin anti-Covid au ajuns în România

România a primit în această dimineață încă 150.000 de doze de vaccin anti-Covid, din cota pe care pe care o are repartizată, pentru luna ianuarie, prin mecanismul comun al Uniunii Europene.

Aceasta este cea de-a treia tranșă de vaccin care ajunge în România. Prima a fost de 10.000 de doze, iar a doua de 140.500. Până la finalul lunii ianuarie, România trebuie să primească 600.000 de doze de vaccin.

După ce au fost descărcate din avionul care a aterizat pe aeroportul din Otopeni, dozele de vaccin au fost transportate către Institutul Cantacuzino, de unde vor ajunge către spitalele care au solicitat, prin intermediul direcțiilor de sănătate publică. Nu toate dozele de vaccin din această tranșă vor ajunge miercuri în București. În cursul zilei, doze de vaccin vor ajunge la Cluj și Timișoara.

Policlinica Buna Vestire Craiova

România ar trebui să înceapă la mijlocul lunii ianuarie cea de-a doua etapă de vaccinare.

”Etapa a doua de vaccinare estimăm că poate să înceapă după 15 ianuarie. În acel moment vom începe cu persoanele internate în centrele medico-sociale. La acest moment vorbim de circa 1.884 de centre medico-sociale și sunt internate aproape 40.000 de persoane în aceste centre, iar vaccinarea personalului se va efectua prin echipe mobile de vaccinare. S-a început deja, la nivelul fiecărui județ, constituirea acestor echipe. (…) Se mai adaugă un număr estimat de circa 1-1,5 milioane de persoane care deservesc activități esențiale”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Etapa a treia a campaniei de vaccinare, care cuprinde populația generală care nu lucrează în sistemul medical sau în domenii esențiale și nu este în categorii de risc, este estimată să înceapă în luna aprilie, a mai spus medicul Valeriu Gheorghiță, citat dedigi24.ro Aceasta, în condițiile în care înainte trebuie să se încheie cea de-a doua etapă, care include aproximativ 5,5 milioane de oameni.

Politica