duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Turiști, evacuați din cabane după ce au rămas fără căldură și curent

Jandarmii și polițiștii din Horezu s-au văzut nevoiți să intervină în zona vârfului Roman, după ce mai multe persoane au cerut ajutorul forțelor de ordine. Se pare că nu mai puțin de 36 de oameni au rămas fără căldură și fără curent la cabanele în care stăteau. Totodată, mașinile acestora erau blocate în zăpadă.

„36 de persoane si 7 autoturisme au fost evacuate in siguranță de către jandarmii și polițiștii din Horezu. Ninsoarea viscolită , temperaturile foarte scăzute, ceața și stratul de zăpadă consistent au blocat și au lăsat fără căldură, respectiv curent în 2 cabane, 36 de persoane, dintre care 32 adulți și 4 minori în zona vârfului Roman”, au informat jandarmii vâlceni.

Primul apel care a alertat jandarmii și polițiștii a sosit in jurul orei 09.00 dimineața din partea unui grup de 12 persoane, 8 adulți și 4 minori, iar al doilea apel 112 în jurul orelor 12.00 din partea unui grup de 24 de tineri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deși condițiile meteo au îngreunat intervenția forțelor de ordine, acestea au reușit să se mobilizeze în timp util și să acorde sprijin turiștilor. În ambele situații, turiștii au fost găsiți în stare bună și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. După ce au ajutat la deblocarea autoturismelor din zăpadă, jandarmii și polițiștii au condus turiștii de fiecare dată în siguranță până în orașul Horezu.

„Pentru evitarea acestor situații, Jandarmeria Vâlcea atrage din nou atenția cetățenilor care doresc să își petreacă timpul liber la munte, să se intereseze asupra condițiilor meteo, asupra traseului și să plece echipați adecvat”, este mesajul jandarmilor.

Politica