vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltenii, amendați pentru nerespectarea regulilor anti-COVID

Pe fondul numărului crescut de infectări cu SARS-CoV-2, autoritățile oltene au desfășurat, în perioada 1-3 ianuarie, o acțiune de prevenție și verificare a respectării regulilor de protecție sanitară de către cetățeni. În cele trei zile au fost verificați aproximativ 3.000 de olteni și peste 200 de locații din județ, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Astfel, au fost aplicate 139 de sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora depășind suma de 30.000 de lei. Acestea au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

De asemenea, au fost trași la răspundere și cei care au ales să părăsească locuința în afara intervalului orar permis, fără a deține documente justificative în acest sens. Acțiunile forțelor de ordine oltene au fost desfășurate sub autoritatea Instituției Prefectului și a Inspectoratului de Poliție Județean Olt, cu suportul Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale, al Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt. Au fost făcute verificări pe raza întregului referitoare la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea răspândirii virusului Covid 19.

,,Reamintim faptul că, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor. Se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private. Scopul poliţiştilor nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare şi prevederilor legale pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19, însă nu vor fi tolerate abateri de la normele legale. Facem apel la cetăţeni să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie, să nu se expună la riscuri”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu în ultimul rând, persoanele care se deplasează în afara locuinței în intervalul orar 23:00-05:00, pentru motive justificate, sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil, în caz contrar, fiind sancționate contravențional.

Politica