luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Reguli pentru preoți, în ajunul Botezului Domnului

Obiceiul creştin de sfinţire a caselor în ajunul Botezului Domnului are loc anul acesta în condiții speciale. Preoții care merg cu Botezul au primit recomandarea de a nu intra în casele enoriașilor, să poarte mască și mânuși și să păstreze distațarea fizică.

Astfel, vizitele pastorale vor fi făcute doar de preotul de parohie/sector pastoral. În desfășurarea acestor vizite se vor respecta toate normele sanitare impuse de autorități: clericii și cântăreții vor purta mască sanitară și mănuși și se va respecta distanța de 1,5 m. Nu se va intra în casele enoriașilor, decât la cererea insistentă a acestora.

Dacă un cleric consideră că organizarea de vizite pastorale ar reprezenta un pericol pentru el sau pentru credincioși, poate alege alte metode pastorale, scrie Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, Patriarhia Română subliniază că nu vor mai exista vase mari cu apă ca în anii precedenţi, ci credincioşii vor primi Aghiasma Mare deja îmbuteliată, pentru a se evita aglomerarea credincioşilor la distribuirea acesteia.

Politica