vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vaccinare anti Covid în Dolj. Lorena Dijmărescu, primul medic de la Filantropia, vaccinat

Astăzi a început vaccinarea împotriva coronavirus și în spitalele suport Covid din Dolj, după ce a debutat duminică la Spitalul de Infecțioase din Craiova.

La Spitalul Clinic Municipal „Filantropia”, prima persoană vaccinată a fost Lorena Dijmărescu, medic ginecolog si director medical al spitalului.

„Azi, la ora 8:30, la Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova a fost administrat primul vaccin împotriva Covid -19.
Serul a ajuns la centrul de vaccinare, iar beneficiarul este unul dintre cadrele medicale care s-au luptat cu pandemia, în ultimele luni.
Mai exact, prima doză de vaccin a primit-o dna DR. Lorena Dijmarescu, medic primar in obstretica-ginecologie și director medical al spitalului. Lecţia cea mai importantă este mereu aceeaşi: oricare ar fi stadiul epidemiei, nu este niciodată prea târziu pentru a schimba cursul lucrurilor”, a fost mesajul reprezentaților unității medicale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova au fost deja vaccinate 150 de cadre medicale. Spitalul a primit 370 de doze de vaccin.

„Am primit 370 de doze de vaccin. Au fost deja administrate 150 de doze. Totul a decurs bine. Nu am avut cazuri de reacții adverse la vaccin. Este flux continuu și credem noi că până mâine cele 370 de doze se vor termina”, a declarat Laurențiu Ivanovici, managerul SCJU Craiova.

Primul medic vaccinat a fost Liliana  Dăbuleanu, care a intrat în contact cu primul pacient pozitiv din România, cel din Gorj, fiind medicul care l-a transferat pe tânărul infectat la Spitalul „Matei Balş” din București.

Vaccinarea a început și la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova.

„9 luni de zile de cand Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova a devenit spital suport Covid. O perioadă grea, cu multe necunoscute, cu schimbări pe plan personal si profesional, carora am fost nevoiti sa le facem fata. In sectiile Psihiatrie si Neurologie Suport Covid au primit ingrijiri pana acum peste 200 de pacienti infectati cu SARS CoV 2 care au avut si diverse afectiuni neurologice sau psihiatrice. De cele mai multe ori am invins in lupta cu acest inamic perfid insa au fost si multe incertitudini si din pacate am fost invinsi. Nu am cedat nicio clipa si am mers inainte uniti si increzatori ca totul va fi bine. Astazi a fost facut un pas mare spre revenirea la o viata normala: primele cadre medicale din Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova au fost vaccinate anti Covid. Sper din suflet ca in curand sa ne putem imbratisa parintii, bunicii, sa ne reintalnim cu cei dragi fara teama care ne-a cuprins mintea si sufletul in acest an. Pacientilor nostri le promit ca vom avea mereu aceeasi daruire si grija, iar personalului medical ii multumesc pentru puterea si solidaritatea de care a dat dovada in aceste 9 luni.
Un an cu multa liniste si sanatatate va doresc!”, a menționat managerul spitalului, ec.Tudor Anca Emilia.

Vor fi vaccinați atât medicii, cât și personalul auxiliar din unitățile medicale din județ.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Dolj, în județ au ajuns 975 de doze de vaccin anti Covid. Judetul Dolj este al doilea judet din tara care a inceput vaccinarea personalului medical, in data de 30.12.2020, conform primei etape de vaccinare din Strategia Nationala de Vaccinare impotriva COVID-19, mai spun aceștia.

„In tot acest timp DSP Dolj, impreuna cu toate institutiile care au atributii in acest sens , s-a implicat in monitorizarea si derularea in timp real a tuturor procedurilor stabilite pentru desfasurarea in conditii de siguranta a acestei campanii, astfel in seara zilei de 29.12.2020 DSP Dolj a preluat de la Centrul Regional de Depozitare din cadrul Spitalului Militar “Stefan Odobleja” 975 doze de vaccin, care au fost repartizate pe centre de vaccinare in camera frigorifica a Laboratorului DSP Dolj si transportate catre centrele de vaccinare din cadrul SCJUC , Spitalul Clinic Municipal Filantropia, Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova, Spitalul Clinic CF Craiova, Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna. In aceasta dimineata (30.12.2020) restul  dozelor de vaccin au fost transportate catre toate spitalele  din judet unde s-au organizat centre de vaccinare : Spitalul Filisanilor, Spitalul Municipal Bailesti, Spitalul Municipal Calafat si Spitalul Orasenesc Asezamintele Brancovenesti Dabuleni. Pentru personalul medical din Craiova care nu lucreaza in unitatile spitalicesti (medici de familie, personal medical din sistemul privat, personalul medical din cabinetele de medicina scolara, stomatologi, farmacisti, personalul SAJ Dolj), DSP a organizat un centru de vaccinare la Cercul Militar Craiova, unde activitatea de vaccinare, coordonata si realizata de catre personalul DSP si personalul medical din cabinetele scolare, este in plina desfasurare. Multumim managerilor spitalelor pentru receptivitate, implicare si organizare in bune conditii  a acestei campanii. Aducem multumiri  medicilor si asistentilor din reteaua de medicina scolara pentru tot suportul acordat DSP-ului in activitatea de combatere si control a epidemiei cu COVID-19. Si nu in ultimul rand multumim colegilor din presa care faciliteaza transmiterea tuturor informatiilor specialistilor catre toti  cetatenii pentru a-i ajuta  sa faca cele mai bune alegeri pentru a-si pastra sanatatea”, au transmis reprezentanții DSP Dolj într-un comunicat de presă.

Politica