joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției violente a jandarmilor la protestul Diasporei din 10 august 2018, numit șeful Jandarmeriei Prahova

Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției violente a jandarmilor la mitingul Diasporei din 10 august 2018, a fost numit inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova (IJJ Prahova), transmite Ziarul Incomod.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, colonelul Sorin Despina explică numirea lui Laurențiu Cazan la Prahova: ”Laurențiu Cazan a fost împuternicit (șef interimar – n.red.) pentru 6 luni în această funcție de către inspectorul general al Jandarmeriei (Alin Mastan – n.red.). Ordinul a fost semnat pe 28 decembrie”.

Laurenţiu Cazan a fost anchetat de DIICOT în dosarul violențelor jandarmilor la mitingul Diasporei, dar procurorul de caz, Doru Stoica, a clasat în 26 iunie 2020 acuzațiile la adresa șefilor jandarmeriei. Pe 4 august, șefa DIICOT de la acel moment, Giorgiana Hosu, a anunțat că a infirmat clasarea unora dintre acuzațiile împotriva șefilor Jandarmeriei din Dosarul 10 august.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Hossu a revenit asupra ordonanței de clasare abia după ce decizia a fost puternic criticată, atât societatea civilă, cât și de liderii USR/PLUS și PNL. Procurorul general, Gabriela Scutea, a anunțat, pe data de 15 iulie, că „va cântări în cadrul controlului ierarhic” ordonanța de clasare, însă nu și-a asumat o decizie iar în urmă cu câteva zile a trimis-o înapoi la DIICOT.

Acum, instanța urmează să se pronunțe asupra ordonanței de redeschidere a urmăririi penale, scrie g4media.ro

În dosarul inițial, Laurențiu Cazan era acuzat de comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, complicitate la abuz în serviciu.

 

Politica