duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Mandatele parlamentarilor au fost ridicate

În urma rezultatelor alegerilor din 6 decembrie, Doljul va fi reprezentat în Parlament de patru senatori și zece deputați, ale căror mandate au fost ridicate vineri, în cadrul unei eveniment organizat special.
Astfel, prezenți la ceremonie din partea PSD (Partidul Social Democrat), au fost senatorii Mihail Genoiu și Ion Prioteasa, precum și deputații Alexandra Presură, Eliza Peța, Iulian Badea, lipsind Laura Vicol și Cosmin Durle.
Având în vedere că formațiunea politică social democrată a obținut cel mai bun scor din județ, implicit, cel mai mare număr de parlamentari, reprezentanții doljeni ai partidului în Parlamentul României au amintit importanța sporită pe care o atribuie Doljului.
„În acest moment, gândurile noastre se îndreaptă către cetățenii județului Dolj cărora le mulțumim că au făcut posibilă trimiterea noastră în Parlamentul României. (…) Chiar dacă din acest moment suntem, cum se spune, aleșii neamului, îi asigurăm că privirea noastră va fi ațintită asupra județului Dolj, a regiunii Oltenia și vom fi extrem de atenți la toate proiectele aflate în derulare și la cele ce vor urma. În ceea ce mă privește, după aproape 20 de ani de activitate în administrația publică, merg în Parlament pentru a pune în valoare cunoștințele și experiența dobândite în tot acest timp. Vă asigur că vrem ca vocea cetățeanului din Dolj să fie mai bine auzită și sunt singur că, indiferent de partid, toți colegii își vor da mâna pentru binele acestui județ”, a precizat Ion Prioteasa, senator PSD.
În ceea ce privește Partidul Național Liberal, senatorul Nicolae Ciucă a lipsit de la eveniment, însă au fost de față deputații Ștefan Stoica, Ionuț Stroe și Nicolae Giugea.
La rândul său, deputatul Ștefan Stoica a subliniat ideile premergătoare pentru dezvoltarea județului Dolj, despre care s-a vorbit și în campania electorală. Doljul rămâne o prioritate pentru liberali, pregătiți să rezolve problemele existente în județ.
„Cu certitudine vom avea, din județul Dolj, o garnitură cu oameni experimentați, cu oameni care se vor zbate pentru problemele reale ale județului. Împreună cu USR-PLUS am convingerea că vom da, zilele acestea, un Guvern responsabil, care să gestioneze o situație foarte grea și cu certitudine, în Parlament, vom avea inițiative mult dorite de către cetățeni”, a declarat Ștefan Stoica, deputat PNL.
Alianța USR-PLUS de Dolj îi are în frunte pe senatorul Cosmin Poteraș, care deși nu a fost prezent în sală, și-a însușit mandatul de parlamentar cu o oră înainte de începerea evenimentului, în linia deputaților fiind prezent Daniel Gheba.
Nu în ultimul rând, din partea AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) a fost ales deputatul Ringo Dămureanu, aflat și el, vineri, la ceremonia de înmânare a mandatelor. Activist al drepturilor românilor, acesta a fost remarcat imediat când a ales să-și dea masca jos, ținând un discurs fastuos pe tema „anti-sistem”.

Politica