miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Dosar penal la vot

Un membru al unei secții de votare din Mârșani este acuzat de tentativă de violarea confidențialității votului. Acestea ar fi făcut însemne pe buletine de vot pe care le-ar fi dat apoi unor alegători.
„Astfel, polițiști din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Daneți au fost sesizați prin numărul unic de urgență 112 cu privire la faptul că un bărbat de 58 de ani, membru al unei secții de votare din Mârșani, a efectuat unele însemne pe 4 buletine de vot pe care le-a înmânat apoi la doi alegători.
Având în vedere aspectele sesizate, polițiștii au întocmit în acest caz un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de tentativă la violarea confidențialității votului și continuă cercetările în vederea lămuririi stării de fapt”, potrivit IPJ Dolj.

În schimb, la Mischii, președintele unei secții de votare a cerut ajutorul polițistului care asigura paza și protecția secției de votare pentru a interveni și a lua măsuri cu privire un bărbat de 54 de ani, din satul Mlencănești, care era recalcitrant și refuza să părăsească incinta secției, deși îi fusese adus la cunoștință că nu este înscris pe listele electorale de la aceea secție, conform Poliției Dolj.
„În urma solicitărilor polițistului, cel în cauză a părăsit secția de votare, fiind apoi identificat la domiciliul său din Mlencănești de un echipaj din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Pielești, care a luat față de acesta măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 2.000 de lei.
Structurile Ministerului Afacerilor Interne rămân la datorie pentru a asigura menținerea unui climat de ordine și siguranță publică pe raza întregului județ.”-IPJ Dolj

Politica