vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ziua Națională a României, sărbătorită în format restrâns, la Slatina

Ziua de 1 Decembrie evidențiază o sărbătoare reprezentativă pentru istoria neamului român, întregit prin unirea provinciilor Basarabia, Bucovina,Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș și Sătmar cu Regatul României, în 1918.
La fel ca și în restul orașelor din țară, și la Slatina ceremonia dedicată Zilei Naționale a României s-a ținut într-un format restrâns. Festivitatea a început la ora 12:00, în cadrul ceremoniei aflându-se oficialitățile județene și locale, printre care: prefectul Florin Homorean, președintele Consiliului Județean, Marius Oprescu, vicepreședinții Consiliului Județean, Virgil Delureanu și Ionuț Ivan, primarul Slatinei, Emil Moț, viceprimarul Gigi Vâlceleanu, primarii din Balş şi Caracal, Cătălin Rotea şi Ion Doldurea, senatorul Siminica Mirea, deputatul Marius Iancu, deputatul Mihai Niță, dar și consilieri județeni, locali și reprezentanți ai partidelor politice, potrivit gazetaoltului.ro
Manifestările aferente zilei comemorative au debutat cu o slujbă oficiată de mai mulți preoți, urmând apoi prelegerea prefectului Florin Homorean, care a subliniat importanța acestei sărbători a românilor, afectată însă de pandemia de Covid-19. Ceremonia a continuat cu depunerea coroanelor la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, respectiv cu parada militară.
După cum a punctat și prefectul, în acest an, ceremonia Zilei Naționale a României a fost organizată într-un format restrâns, la care au participat foarte puțini slătineni. Totodată, cei prezenți nu s-au mai bucurat de vestita fasole cu cârnați sau de stegulețele festive.

Andreea TIGOIANU

Politica