duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se deschide pârtia de la Straja. Administratorii anunță: Pe schiuri, doar cu mască medicinală

Administratorii domeniului schiabil Straja anunță deschiderea sezonului de schi, sâmbătă, 28 noiembrie.

Pe pagina de Facebook, aceștia spun că schiorii trebuie să poarte obligatoriu mască de protecție și să respecte distanțarea fizică la îmbarcarea la teleschi.

„Deschidem oficial sezonul de schi sâmbătă, 28.11.2020. Program de funcționare: 09:00 – 17:00, nocturna funcționează cu minimum 10 persoane. Apelăm la înțelegerea dumneavoastră pentru respectarea normelor împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2: teleschiurile Platoul Soarelui vor avea 3 coloane separate și distanțate pentru îmbarcarea la teleschi. Turiștii vor fi obligați să pastreze distanța de 2 metri față de persoana din fața lor. Masca de protecție este obligatorie și în spațiile deschise. Măștile medicinale sunt cele acceptate deoarece oferă un grad mai mare de protecție”, se arată în mesajul publicat pe rețeaua socială.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Anunțul vine în plin scandal european despre deschiderea stațiunilor de schi. 

Italia, de exemplu, cere închiderea stațiunilor în toată Europa, cel puțin până după Crăciun și Anul Nou. Premierul italian Giuseppe Conte a cerut deja menținerea închisă a stațiunilor de schi până cel puțin după sărbătorile de iarnă. Italia cere însă o decizie la nivelul întregii Uniuni Europene, scrie Digi24.

Președintele Emmanuel Macron a precizat marți că stațiunile de schi din Franța vor rămâne închise până la Anul Nou. 

Austria și-a exprimat îngrijorarea cu privire la un plan la nivelul UE, ministrul finanțelor, Gernot Blümel, susținând că, dacă UE va forța ca stațiunile de schi să rămână închise, „atunci vor trebui să plătească compensații de miliarde de euro”.

Elveția nu se află în Uniunea Europeană și, spre deosebire de alte destinații alpine, stațiunile sale de schi sunt deja deschise, astfel încât schiorii care nu își pot petrece vacanțele de iarnă în țările vecine ar putea merge acolo.

Politica