sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Administrația locală din Corabia, incompatibilă în reabilitarea mai multor străzi și trotuare

Primăria Corabia atrage atenția asupra mai multor străzi și trotuare din oraș care se află în stare de degradare, al căror proces de reabilitare poate fi asigurat doar de CNAIR, întrucât sunt artere ce aparțin unui drum național. Străzile cu pricina sunt Traian, Carpați și Dumitru Buzdun, care sunt parte a drumului naţional DN 54.

Administrația locală aduce la cunoştinţă că, în conformitate cu Ordonanța de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, aAt.1 (pct. 3), fac parte integrantă din drum, trotuarele și plantațiile (arborii) din zona drumului, scrie gazetanoua.ro. Totodată, în conformitate cu Art. 21 al aceleiaşi ordonanţe, Ministerul Transporturilor este administratorul drumurilor de interes național, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Reprezentanții Primăriei au amplasat o serie de afișe și panouri în care precizează numele străzilor respective, precum și numere de telefon ale persoanelor împuternicite din cadrul Ministerului Transporturilor. Aceștia au înaintat deja o solicitare către instituția în fapt, pentru a interveni de urgență asupra DN 54 – Străzile Carpați, Dumitru Buzdun şi Traian pentru a asigura o deplasare în siguranță atât a autovehiculelor, cât și a pietonilor. O solicitare a fost înaintată și Serviciului Circulație al Poliției orașului Corabia pentru a se asigura respectarea siguranței circulației, pe acest tronson de drum.

Dan Oltean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia, a declarat că administraţia locală derulează un proiect cu fonduri europene care vizează reabilitarea tuturor străzilor şi trotuarelor degradate din oraş, cu excepţia celor trei străzi, pe care nu le are în administrare. Astfel, Primăria Corabia speră ca şi compania din subordinea Ministerului Transporturilor să aducă infrastructura rutieră la acelaşi nivel ca restul oraşului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am dorit să informăm cetățenii orașului Corabia că aceste străzi fac parte din DN 54 și DN 54 A, deci nu sunt administrate de Primăria Corabia. Avem un proiect important prin POR, semnat în anul 2019, care ne permite să reparăm trotuarele din oraș, aflate într-o stare accentuată de degradare, și din păcate trotuarele aflate pe străzile care aparțin de drumurile naționale nu am putut să le integrăm in proiect. Cetățenii trebuie să fie informați deoarece ne-au făcut sesizări cu privire la starea proastă a trotuarelor și a șoselei de pe DN 54 și DN 54 A. Am informat și noi mai departe autoritățile competente să repare aceste străzi și sperăm să se rezolve cât mai repede această situație deoarece, după cum vedeți, starea acestor drumuri și trotuare este foarte proastă”, a precizat Dan Oltean.

Andreea TIGOIANU

Politica