sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Cine este medicul erou de la Piatra Neamț care a încercat să scoată pacienții din incendiu

Ioan Cătălin Denciu, de 48 de ani, este medicul de gardă din cadrul spitalului care a încerca să scoată pacienții din incendiu, însă costumul de protecție a fost cuprins de flăcări.

Potrivit lui Lucian Micu, managerul spitalului, Cătălin Denciu a suferit arsuri pe 40% din corp, în timp ce încerca să salveze cât mai mulți pacienți. 10 bolnavi de Covid din cei 16 internați la terapie intensivă la Piatra Neamț și-au pierdut viața în incendiu.

„Din dorința lui (a medicului de gardă-n.n.) de a salva cât mai multe vieți, acesta a suferit arsuri pe 40 la sută din corp, iar o asistentă a suferit arsuri de gradul întâi pe mâini”, a spus managerul unității sanitare. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

”El are arsuri de 40%, în zona inferioară a corpului”, a declarat un medic de la Terapie Intensivă pentru Libertatea. 

Potrivit sursei citate, Denciu face parte dintr-o familie de doctori, soția sa este medic ginecolog și au doi copii. 

Și un alt medic ATI, Pavel Borș, a fost rănit.

Acesta ”a suferit arsuri doar în zona mâinilor și e posibil să-și fi pierdut un deget din cauza suflului exploziei”.

Denciu a fost transferat, duminică, la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate. Transferul este făcut cu o aeronavă militară C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române, în condiţii speciale, cu asistenţă medicală specializată asigurată, pe toată durata transportului, de o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi SMURD Bucureşti.

spot_img
spot_img

Politica