miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. O bătrână abandonată doarme într-un cort, la marginea satului

O bătrână din Gorj trăiește de câteva săptămâni pe câmp, sub cerul liber. Abandonată de familie și de autorități, bătrâna își găsește alinarea în ochii celor patru câini și cinci pisici cu care împarte zilnic o coajă de pâine.

Tanti Nuța, cum îi spun localnicii, s-a născut în Prigoria, dar de doi doi ani stă în Schela, județul Gorj. A locuit o vreme cu fratele ei într-o casă părăsită, dar după ce bărbatul a plecat din sat, oamenii au alungat-o și pe ea. Și-a găsit adăpost într-un mărăciniș de la marginea satului, însă vine iarna, iar cortul în care bătrâna doarme, abia o apără de ploi, scrie Digi24.

Femeia are și o fată, plecată însă peste hotare. O caută rar și tot rar îi trimite și bani. Frații pe care tanti Nuța i-a crescut au abandonat-o.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Autoritățile locale știau despre situația femeii care trăiește în câmp. I-au găsit între timp o locuință aproape la fel de insalubră ca și cortul și care are nevoie de reparații. Soba e dărâmată.

Constantin Cotan, asistentul comunitar din sat spune că birocrația nu le dă voie autorităților să o ajute.

„În centrele de la DGASPC nu se poate intra fără un certificat de handicap. Dânsa nu intră în competența noastră. Nu e domiciliată, nu e luată în spațiu… Așa este legea!”

Foto: Digi24

Politica