luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sindicaliștii de la „Solidaritatea Sanitară” protestează, astăzi, în fața Guvernului

Reprezentaţii Federaţiei Solidaritatea Sanitară protestează astăzi, de la ora 14:00, în faţa sediului Guvernului din Piaţa Victoriei, solicitând condiţii decente de muncă pentru angajaţii din sectorul medical, în contextul epidemiei de COVID-19.

„Pentru a învinge pandemia COVID-19, România are nevoie de tot sprijinul lucrătorilor din sănătate. Pentru a continua cu succes această luptă, specialiştii din sănătate au nevoie de condiţii de muncă decente şi de recunoaşterea meritelor, respectiv de tot sprijinul Guvernului şi al societăţii. Indiferenţa guvernanţilor faţă de situaţia şi drepturile lucrătorilor din sănătate trebuie să înceteze, transformându-se în atenţie cuvenită acordată nevoilor şi aşteptărilor acestor oameni aflaţi în prima line a luptei împotriva COVID-19”, transmit cei de la Solidaritatea Sanitară, potrivit realitatea.net

Protestul, numit Miting pentru Condiţii de Muncă Decente, este primul din seria declanșată de federație și „este dedicat apărării dreptului lucrătorilor din sănătate la condiţii de muncă decente şi la recunoaşterea meritelor, aşa cum au fost acestea prezentate în cadrul Apelul lucrătorilor din sănătate pentru respectarea condiţiilor muncii decente”. Sindicaliștii  au anunțat că vor continua protestele în Piața Victoriei în fiecare zi de joi, cu numărul maxim de participanți posibil în mod legal, în intervalul orar 11:00-13:00.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că alte organizații sindicale ale medicilor au transmis săptămâna trecută că este timpul ca medicii „să scoată mizeria de sub preş”, nu să ceară „imunitate” pentru malpraxis, iar relaţia cu pacienţii trebuie să fie prioritară. Ei spuneau că este total nepotrivit mesajul celor de la „Solidaritatea Sanitară” care au cerut suspendarea malpraxisului pe timpul epidemiei de COVID-19.

Protestul sindicaliştilor de la Solidaritatea Sanitară vine la două zile după „Mitingul Epuizării” organizat marți, 3 noiembrie, de câteva zeci de angajaţi din domeniile sanitar şi de asistenţă socială, membri ai Federaţiei SANITAS, nemulţumiţi de „strategiile de criză incoerente” ale autorităţilor în abordarea epidemiei de COVID-19.

Politica