Studiu: Numărul atacurilor cibernetice a crescut cu 150% față de anul trecut

Numărul atacurilor cibernetice a crescut în trimestrul al treilea al acestui an cu 150% în comparație cu perioada similară a anului trecut. Aceasta este una dintre concluziile unui studiu realizat de Kaspersky, o companie globală de securitate cibernetică, notează descoperă.ro.

Studiul a evidențiat faptul că numărul atacurilor cibernetice a crescut în trimestrul al treilea al acestui an cu 150% în comparație cu perioada similară a anului trecut. Totuși, numărul atacurilor înregistrate în 2020 este în scădere. În trimestrul al treilea sunt cu 73% mai puține atacuri decât în trimestrul al doilea.

Restricțiile cauzate de pandemie au sporit dependența utilizatorilor de serviciile online, astfel încât în primele două trimestre ale anului a existat o creștere a atacurilor. Cel mai mare număr de atacuri dintr-o singură zi a totalizat 323 și a fost înregistrat pe 2 iulie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Atacurie vizează în special companiile care utilizează din ce în ce mai des munca la distanță. „Multe companii nu erau pregătite pentru lucrul de la distanță sau nu considerau că activele lor web sunt de importanță critică. De exemplu, am primit mai multe solicitări de la organizații, cum ar fi cele producătoarei de măști, care au fost victime ale atacurilor DDoS”, a explicat Alexey Kiselev, din echipa Kaspersky.

Populare

Recomandări

Rotaru își pregătește plecarea: „Ar vrea să vină la o echipă mai aproape de București”

Florin Prunea a fost foarte aproape să ajungă președintele...

Guvernul adoptă măsurile fiscale pe care vrea să și le asume în Parlament

Guvernul adoptă, într-o ședință luni dimineață, măsurile fiscale ...

Un microbuz cu migranți, înmatriculat în România, accident la Budapesta

Un microbuz alb cu număr de România a fost...

Craiova sub ape! Dezastru în oraș

Râuri pe străzi. Inundații în case și apartamente. Copaci,...