sâmbătă, septembrie 21, 2024

Ultima ora

Sport

Școlile din Craiova și Cârcea nu se deschid, iar câteva localități din Dolj întră în scenariul roșu!

Școlile din Craiova și Cârcea își vor continua activitatea în mediul online, dupa ce numarul cazurilor de coronavirus a continuat sa creasca. Incidenta cazurilor confirmate in ultimele 14 zile a trecut de 5 la o mie de locuitori, in cele doua localitati. In judet, coeficientul este 2,98 la mie, ceea ce inseamna ca, in curand, vor fi impuse restrictii in tot judetul. Deocamdata, autoritatile au pus in scenariul rosu alte patru localitati.

Scoala continua in Craiova si Carcea în aceleași condiții ca cele prevăzute de Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dolj din data de 19.10.2020 pe o perioadă de 7 zile începând cu 03.11.2020, ora 00:00, și continuând până pe 09.11.2020, ora 00:00, urmând ca situația să fie reevaluată săptămânal, în funcție de situația epidemiologică, a hotarat luni Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Dolj.

Tot luni s-a decis ca in localitățile Segarcea, Podari, Seaca de Câmp și Teasc unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3% se vor impune o serie de măsuri printre care: „purtarea obligatorie a măștii de protecție, interzicerea organizării și desfășurării activităților în cinematografe și instituții de spectacole, sunt interzise și activitățile în aer liber, dar și a celor din restaurante și cafenele” .

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru localitățile Filiași, Braloștița, Bulzești, Cioroiași, Poiana Mare, Seaca de Pădure, Secu, Celaru și Vârtop unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este între 1,5% și 3% se impun următoarele reguli: organizarea și desfășurarea activităților în instituțiile de spectacol va fi permisă doar la o capacitate de 30% din capacitatea maximă, organizarea spectacolelor în aer liber este complet interzisă, restaurantele și cafenelele vor funcționa la o capacitate de 30% între orele 06:00 și 23:00.

Pentru Dobrești și Vârvoru de Jos, toate măsurile vor fi ridicate deoarece rata de infectare din aceste localități a scăzut sub 1,5%.

Politica