vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Academia de Poliţie nu mai are dreptul să acorde titluri de doctor

Ministerul educaţiei a retras dreptul de a mai acorda titluri de doctor Academiei de Poliţie, sancţionată pentru repetate încălcări ale eticii şi integrităţii academice, scrie Press One.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a semnat vineri ordinele de retragere a acreditarilor celor două şcoli doctorale ale Academiei de Poliţie – cea de Drept şi cea de Ordine Publică şi Siguranţă Naţională – la propunerea Consiliului de Etică şi Management Universitar, cea mai duă sancţiune luată împotriva unei şcoli doctorale din România pănă în acest moment, motivul fiind „încălcarea gravă şi în mod repetat a standardelor de calitate şi etică profesională”.    

Press One a dezvăluit, pe 25 martie 2019, că teza lui Adrian Iacob este plagiată.  

Policlinica Buna Vestire Craiova

Decizia Ministerului de Interne închide una din cele mai mari fabrici de plagiat care a afectat mediul universitar, mulţi dintre cei care au obţinut titluri de doctori fiind instalaţi în poziţii de conducere în instituţii-cheie ale statului, inclusiv structuri ale Ministerului de Interne.

Din 1995, Academia de Poliţie, aflată în subordinea MAI, a acordat 683 de titluri de doctor. Sancţiunile vin în contextul unei sesizări primite de CEMU, în iunie 2019, de la Corpul de Control al Ministerului de Interne.

Politica