vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SCM Craiova revine pe parchet într-un echipament nou

Echipa de handbal feminin, SCM Craiova, și-a etalat echipamentul pentru noul sezon. Elevele lui Bogdan Burcea vor începe campionatul din Liga Florilor, joi, 15.10.2020, ora 18:30, în primul turneu, desfășurat la Ploiești, împotriva echipei SCM Rm. Vâlcea.
Antrenor al Craiovei și selecționer al României, Bogdan Burcea este gata să clădească, din nou, o echipă puternică în Bănie. Tehnicianul vrea să ajungă la performanțele pe care le obținea cu SCM, în urmă cu doi ani. În 2018, craiovencele au fost vicecampioanele României şi au câştigat a doua competiţie continentală intercluburi, Cupa EHF, după un parcurs istoric.
„Visăm să revenim unde am fost acum doi ani la nivel de performanţă şi în următorii ani să ne batem şi la titlu în România. Sperăm să ne poarte noroc ședința foto, mai mult noroc decât în anii trecuţi, e cel mai frumos echipament pe care l-am avut. Sper să se revină la o stare de normalitate cât mai curând, lumea să fie sănătoasă și să ajungem unde eram odată. E o nebunie să jucăm handbal cu mască, mai rămâne să ne oblige să purtăm şi mănuşi şi cizme. Despre campionat: din păcate, Crăciun este accidentată, încă nu scăpăm de aceste accidentări. Sper să se refacă repede și să fie aptă la al doilea turneu. Pe Vâlcea le-a lovit COVID-ul, pe noi, accidentările. Diferenţa de buget şi de valoare este în favoarea lor, însă nu întotdeauna şi-au spus cuvântul pe teren. În primul turneu se va disputa o singură etapă, în al doilea turneu vom juca 4 etape. Nu putem organiza turneu la Craiova, deoarece aveam nevoie de două săli omologate”, a declarat Burcea.
Handbalistele Craiovei sunt nerăbdătoare să se reîntoarcă la treabă. Cristina Zamfir, vedeta echipei din Bănie, este conștientă că formația olteană va avea un meci extrem de greu cu Vâlcea: „Ne era dor să îmbrăcăm echipamentul oficial, este unul frumos, și mai dor ne era să jucăm handbal. A trecut atât de mult timp de la ultimul meci, că nici nu mai ştiu cu cine am jucat. Am fi vrut să avem și suporterii alături de noi, dar acest lucru nu se poate momentan. Sper să jucăm cât mai bine. Primul joc va fi foarte greu, cu o echipă cu pretenţii, care joacă în Liga Campionilor, contează că au avut meciuri în picioare, dar sperăm să evoluăm la cel mai înalt nivel. Este foarte greu pentru noi pentru că nu am avut niciun meci oficial și pauza a fost foarte lungă”.


foto: scmcraiova.ro

Politica