miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prefectura Mehedinți bagă artileria grea în lupta cu COVID 19

Prefectul de Mehedinți, Cristinel Pavel, pune toate forțele de care dispune să lupte împotriva COVID 19, și, totodată, să protejeze populația de acest teribil virus, prin măsuri dure, dar necesare. Potrivit unui comunicat de presă emis de Prefectura Mehedinți, pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți cu suportul Jandarmeriei, Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și reprezentanți de la Protecția Consumatorului au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate aproximativ 250 de persoane și peste 35 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 41 sancțiuni contravenționale, dintre care 12 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de peste 15.000 lei.
De asemenea, au fost verificate peste 64 de mijloace transport în comun.
Pompierii mehedințeni au continuat acțiunile pe linia prevenirii și combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2. Astfel, au fost efectuate două acțiuni individuale și o acțiune în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Mehedinți, fiind verificate 26 de obiective, dintre care: 4 instituții de învățământ, o instituție publică și 21 de societăți comerciale. În urma verificărilor au fost aplicate 8 avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (Covid-19). Totodată, echipajul de cercetare Chimică, Biologică, Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a efectuat 4 misiuni, pentru decontaminarea a șapte ambulanțe SMURD și SAJ.
Poliția Locală a făcut verificări la 94 de persoane din 62 de locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport, în urma cărora au fost sancționate 5 persoane cu avertisment în conformitate cu prevederile Legii 55/2020. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.
Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, pe 13 octombrie 2020 a fost  următoarea în județ:
–  552 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată;
–  1.617 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (24 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care: 77 persoane internate, din care 13 persoane internate la secția ATI; 107 persoane izolate la domiciliu asimptomatice; 80 persoane decedate.

Politica