vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România a bătut Malta cu 4-1! Mutu, înjurat de Stoichiță: „F***-te în gură, Mutule!”

Echipa națională de tineret a României a câștigat ultima partidă disputată. Tricolorii s-au impus în fața reprezentativei din Malta, scor 4-1, chiar dacă românii au jucat cu un om în minus încă din prima repriză. În drumul spre EURO 2021, în luna octombrie, tricolorii au făcut un pas greșit în Ucraina, acolo unde au pierdut cu 1-0 cu gol din penalty.
Golurile României au fost reușite de Mățan, Man, o „dublă”, și Ganea. Acesta din urmă a încasat și un cartonaș galben și a devenit indisponibil pentru partida cu Danemarca, la fel ca și Tudor Băluță, eliminat în meciul cu maltezii în minutul 34, după ce a văzut al doilea avertisment. Pentru tricolorii U21 urmează pe 17 noiembrie meciul cu Danemarca, o partidă decisivă pentru calificarea la turneul final. Întâlnirea va avea loc la Ploiești.
ROMÂNIA U21: 12. Aioani – 4. Vlădoiu, 3. Drăgușin, 5. Băluță, 19. Haruț – 22. Olaru (8. Moruțan, 77), 14. M. Marin, 20. Ciobanu (6. Itu, 81) – 10. Man (cpt) (11. Drăguș, 60), 9. Ganea (15. Chindriș, 46), 13. Mățan (16. Petrila, 60). Selecționer: Mihai Stoichiță.
MALTA U21: 1. C. Formosa – 2. Gauci (20. A. Vella, 72), 4. O. Spiteri, 18. Camilleri, 3. Borg – 22. Scicluna (10. Zammit, 61), 5. M. Spiteri (19. Farrugia, 46), 16. Attard (13. Fenech, 46), 17. McKay (8. Ghio, 80) – 7. Friggieri (cpt), 9. Elouni. Selecționer: Silvio Vela.
A fost un meci cu încărcătură pentru tricolori. Înainte de partida cu Malta, toți membrii staff-ului tehnic, având în vedere că au avut contact direct cu persoana depistată pozitiv la testul COVID, au rămas izolați la Centrul Național de Fotbal de la Buftea. De asemenea, Andrei Vlad, contact direct și el al jucătorului depistat pozitiv, a mers acasă unde i s-a recomandat să rămână în continuare izolat câteva zile. Astfel, pe banca tehnică a României U21 au stat Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, Dumitru Moraru și Dinu Todoran.
După meci, Stoichiță a fost protagonistul unei faze jignitoare la adresa selecționerului de drept al tricolorilor mici. Directorul tehnic l-a înjurat pe Adi Mutu, după ce a primit un mesaj pe telefon: „Bă, dar e ceva ăsta… F***-te în gură, Mutule! Dacă nu te dau afară…”, a fost reacția incredibilă a lui Mihai Stoichiță.
Adi Mutu spune că are încredere în colegul său de la națională: „L-am felicitat şi am vorbit puţin. I-am spus că 4-3-2 era mai bine, decât 4-4-1, repriza a doua. În nea Mihai am încredere. Am şi o superstiţie. Pe nea Mihai, înainte de toate meciurile, îl pun să vorbească cu echipa, iar dânsul are cuvintele la el”, a spus Adrian Mutu, la Telekom Sport.
Ulterior, directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță a făcut următoarele precizări după reacția sa în fața camerelor de filmat înaintea conferinței de presă: „Doresc să îmi cer scuze public pentru reacția mea dinaintea conferinței de presă, îmi cer scuze pentru limbajul folosit. Era doar o glumă cu selecționerul U21, Adrian Mutu, surprinsă într-un moment în care nu știam că microfoanele sunt pornite. Acest lucru nu reprezintă însă o justificare. Adrian Mutu se bucură de întreg respectul meu pentru întreaga muncă pe care o depune la conducerea selecționatei de tineret a României. El o știe, am vorbit cu el după acest moment. Regret reacția pe care am avut-o”.

Politica