vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alianță USR-PLUS și PNL pentru Consiliul Local Craiova

USR-PLUS și PNL ar putea merge împreună în Consiliul Local Craiova. Astfel, cele două partide unite ar aduce majoritatea. Totodată, USR PLUS își propune să dea și unul dintre viceprimarii orașului, în persoana lui Cezar Drăgoescu.
„Este o singură variantă, aceea de a merge împreună cu PNL și am avut deja primele contacte, urmând să formăm o alianță împreună cu PNL. Alianța USR-PLUS își propune să dea unul dintre viceprimari, iar propunerea noastră este Cezar Drăgoescu”, a declarat Gabriel Păunică, președintele PLUS Dolj.
Lucian Săuleanu, candidatul pe care USR PLUS l-a propus la conducerea primăriei Craiova vede alegerile locale ca pe un câștig, chiar dacă nu a ajuns primar și consideră că cetățenii din oraș au început să prindă încredere în partidul din care acesta face parte. Mai mult decât atât, Lucian Săuleanu spune că USR PLUS are la dispoziție 4 ani pentru a construi și are încredere în echipa pe care o are în Bănie.
„Să vedem partea plină a paharului, că avem cinci consilieri în CL și că vom reuși, împreună cu cei de la PNL, să avem majoritatea. Să nu uităm că timp de patru ani, PSD a avut majoritatea în CL, cu 19 consilieri. Craiovenii încep ușor, ușor să capete încredere în noi. Eu, personal, sunt mulțumit de rezultate. Vrem să facem administrație, e cel mai important. Chiar dacă e o victorie doar parțială, eu cred în parcursul USR în Craiova. Nefiind în CL era mai greu să convingi oamenii, dar acum avem patru ani la dispoziție să construim. (…). Cei care sunt în spatele meu sunt oameni de echipă. Dacă vă uitați în CV-urile lor, veți observa că într-adevăr sunt oameni care pot să facă administrație”, a declarat Lucian Săuleanu, candidatul USR-PLUS la alegerile pentru Primăria Craiova.
Propus pentru a ocupa funcția de viceprimar, Cezar Drăgoescu spune că, după 30 de ani de la Revoluție, în Bănie apare o nouă clasă politică, formată din oameni tineri, capabili, onești, oameni formați în mediul privat, care sunt gata să se pună în slujba orașului.
„Noi cu siguranță nu vom dezamăgi în următorii patru ani, vom readuce normalitatea în cadrul primăriei și vom lucra în slujba și în interesul cetățenilor. După 30 de ani de la Revoluție, în sfârșit, în Craiova apare o nouă clasă politică, formată din oameni tineri, capabili, onești, oameni formați în mediul privat, care vin să-și aducă expertiza la stat, oameni care se pun în slujba acestui oraș. De săptămâna viitoare vom avea majoritate cu PNL și, practic, în Craiova va fi o guvernare de dreapta. Principalul nostru obiectiv e să ne ducem proiectele în CL spre implementare, spre a crește standardul acestui oraș”, a transmis Drăgoescu.
USR PLUS nu se gândește la o alianță cu PER, partidul ce l-a propus ca și candidat la primăria Craiova pe Antonie Solomon: „Nu ne propunem să facem o alianță cu ei. Din ce știu există o invitație din partea lor. Ne și surprinde, atât timp cât noi am susținut foarte clar: fără penali în funcții publice. Considerăm că soluția lor este una compromisă. Dacă în CL oricare dintre consilierii locali decid să voteze proiectele propuse de noi, nu ne deranjează, evident”, a fost mesajul lui Gabriel Păunică, șeful PLUS Dolj.

Politica