miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Primarul Mircia Gutău, acuzat de violenţă fizică, în plină campanie electorală

Un bărbat din Vâlcea susţine că a fost victima unei agresiuni și a depus o plângere împotriva primarului Mircia Gutău, candidat la alegerile locale din 27 septembrie pentru un nou mandat.

Incidentul s-a petrecut marţi dimineaţa, 22 septembrie, în Cartierul Ostroveni, din Râmnicu Vâlcea. Bărbatul care împărţea fluturaşi, cu informaţii despre unul dintre candidaţii la Primăria Râmnicului şi acuze la adresa actualei conduceri a administraţiei publice locale, susţine că a fost sechestrat de către o persoană care l-a apostrofat pentru acţiunea sa, pe motiv că este ilegal ceea ce face, scrie Adevărul.

Între timp, la faţa locului, a apărut şi primarul Râmnicului, Mircia Gutău, care candidează la un nou mandat la primărie, care s-ar fi înfuriat. Potrivit reclamantului, primarul l-ar fi lovit cu geanta în cap, în care transporta pliantele şi l-ar fi umilit, punându-l să strângă „mizeria” rezultată în urma împrăştierii conţinutului servietei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Informaţiile din pliante care l-ar fi făcut pe primarul din Râmnicu Vâlcea să-şi iasă din minţi sunt legate de salariile de care beneficiază acesta, administratorul oraşului şi restul conducerii Primăriei, de 10 ori mai mari decât un salariu obişnuit. 

Există o înregistrare apărută în spaţiul public şi postată pe site-ul publicaţiei „Timpul de Vâlcea” din care reiese că incidentul ar fi avut mai mulţi martori oculari, dintre care unul chiar a imortalizat imagini, dar care pretinde că îi este teamă să le dea publicităţii, întrucât are interese personale la Primărie (de ridicat o autorizaţie). 

Edilul Mircia Gutău nu se află la prima acuzaţie de violenţă fizică. În urmă cu două luni, un alt reprezentant al aceluiaşi contracandidat (PNL), fost coleg de partid cu actualul primar, l-a acuzat pe acesta că ar fi pus oamenii să-l bată. Dosarul se află în cercetare. 

La o săptămână de la producerea respectivului incident, edilul a dat publicităţii nişte imagini din care reiese că „presupusa victimă” s-ar fi lovit singură, căzând de pe un gard, în aceeaşi seară în care cei doi ar fi trebuit să se întâlnească. 

„A căzut ca dobitocul în cap”, comenta Mircia Gutău la acea vreme, arătându-se convins că i-a fost întinsă o cursă şi că este el de fapt victima unei răzbunări.

Scandalul la vremea respectivă a izbucnit după ce în spaţiul public au apărut imagini cu un puternic impact emoţional care arătau o persoană desfigurată pe masa de operaţie, mai scrie Adevărul.

Politica