Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Marea Britanie se așteaptă la 50.000 de cazuri de Covid-19 pe zi la mijlocul lunii octombrie

Publicat

pe

Marea Britanie ar putea avea 50.000 de noi cazuri de coronavirus pe zi până la jumătatea lunii octombrie, dacă nu se iau măsuri suplimentare, a avertizat consultantul guvernului pe probleme ştiinţifice.

Duminică, în Marea Britanie au fost anunțate 3.899 de cazuri noi e Covid-19 și 18 decese. Sir Patrick a declarat: „În acest moment, credem că epidemia se dublează la fiecare șapte zile. Dacă situația rămâne aceeași, am ajunge la aproximativ 50.000 de cazuri pe zi la mijlocul lunii octombrie. Aceste 50.000 de cazuri pe zi pot conduce o lună mai târziu, adică la mijlocul lunii noiembrie, la 200 de decese în plus pe zi.”

În acest context, guvernul britanic preconizează să anunţe săptămâna aceasta, posibil marţi, noi măsuri pentru a restricţiona deplasările persoanelor în încercarea de a frâna răspândirea coronavirusului, potrivit mass-media britanice.

Premierul Boris Johnson studiază posibilitatea de a limita mişcările cetăţenilor timp de o săptămână în Anglia, în timp ce responsabilii provinciilor autonome, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord au competenţele necesare pentru a adopta măsurile pentru teritoriile lor.

Marea Britanie a înregistrat în total 41.759 de decese de COVID-19, după ce duminică au murit alte 18 persoane, scrie Digi24.

Continue Reading