Conecteaza-te cu noi

Actualitate

DOCUMENT. Eugen Teodorovici îi cerea Vioricăi Dăncilă în 2019 amânarea creșterii pensiilor cu 40%

Publicat

pe

Potrivit unui document confidențial făcut public de Ministerul Finanțelor, Eugen Teodorovici cerea, în octombrie 2019, când era ministru al Finanțelor, ca guvernul Dăncilă să ”reanalizeze” calendarul de implementare a prevederilor privind creșterea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie 2020.

În scrisoarea transmisă de Eugen Teodorovici, în octombrie 2019, după o discuție cu reprezentanții FMI și cei ai Băncii Mondiale se arată că România a luat în calcul reducerea investițiilor publice în 2020, pentru a putea crește pensiile cu 40% din septembrie 2020.

Chiar și așa, Teodorovici trimitea Guvernului Dăncilă că „în anul 2021 este puțin probabil să se respecte limita de 3% din PIB corelat cu calendarul privind creșterea pensiilor”, potrivit Digi24.

În finalul notei, ministrul de Finanțe de la vremea respectivă adresează guvernului rugămintea „de a dispune demersurile necesare astfel încât prin orice inițiativă legislativă să se evite angajarea de cheltuieli publice suplimentare”, precum și „reanalizarea calendarului de implementare a prevederilor Legii privind sistemul public de pensii.”

Continue Reading