joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marcel Ciolacu insistă pentru amânarea alegerilor locale din 27 septembrie

Opoziția insistă pe subiectul amânării alegerilor. ,,Dacă Guvernul Orban amână redeschiderea școlilor, alegerile locale trebuie și ele amânate”.

„Nu mai accept dubla măsură şi voi provoca o discuţie serioasă”. Dacă nu putem deschide şcolile, atunci de ce facem alegeri?! Înseamnă că e o situaţie delicată, înseamnă că pandemia s-a accentuat. Nu vedeţi că nu-s pregătiţi, nici ministra Educaţiei, nici premierul, nici vicepremierul? Nu au explicaţii, nu au răspunsuri pentru elevi. Dacă amână deschiderea şcolilor, cred că ar trebui să avem în Parlament o discuţie despre amânarea alegerilor. Dacă amână şcolile, eu nu mai accept de la Orban dubla măsură. Eu voi provoca, ca preşedintele Camerei Deputaţilor, o discuţie serioasă cu privire la amânarea alegerilor locale”, a spus Ciolacu.

Ciolacu a lansat și o propunere în spațiul public, ca alegerile locale să fie comasate cu cele parlamentare, susținând că ă organizarea în comun a alegerilor ar face că “riscul de expunere al populaţiei să fie mult mai mic”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Eu cred că, dacă s-ar comasa alegerile, riscul de expunere al populaţiei ar fi mult mai mic. Normal ar trebui să fie o discuţie provocată de către Guvern, nu de către Parlament, cu Parlamentul, transparent, fără nicio problemă, să vedem ce e mai bine pentru români, nu pentru PNL sau pentru preşedinte, cum vrea să îşi formeze viitorul guvern”, a declarat Marcel Ciolacu, sâmbătă, citat de gandul.ro

Data de 27 septembrie pentru desfășurarea alegerilor locale a fost aleasă de Parlament. Totuși, Ciolacu a precizat că, la vremea respectivului vot, „lucrurile erau sub control”.

Politica