duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANM: Vremea se răceşte şi se întorc ploile

Toamna se instalează uşor în majoritatea regiunilor până pe 13 septembrie, valori de temperatură mai ridicate fiind în sud-estul ţării.

Potrivit meteorologilor, ploile îşi vor face apariţia în special sub formă de aversă, pe fondul unui grad de instabilitate atmosferică.

În Oltenia, în primele două zile de prognoză vremea va fi călduroasă, local caniculară la amiază, cu o medie regională de 35 de grade, însă până în data de 5 septembrie se va răci uşor, astfel că mediile vor ajunge la 28 de grade. După această dată vor mai creşte puţin, la 30 de grade, apoi se va răci accentuat, cu medii de 26 de grade în 10, 11 septembrie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Regimul termic nocturn va marca un proces de scădere pe aproape tot intervalul, cu medii între 19 şi 13 grade, cea mai caldă noapte în data de 1 septembrie şi cea mai rece estimată în 11 septembrie.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 2 – 6 septembrie şi doar izolat în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

La munte, vremea se va răci semnificativ până pe 2 septembrie când mediile maximelor vor coborî de la 14 spre 10 grade. Ulterior nu vor mai fi variaţii semnificative, mediile regionale se vor situa între 15 şi 18 grade. Minimele vor marca în aceeaşi măsură o scădere treptată şi aproape continuă, cu cele mai calde nopţi în 31 august şi 1 septembrie, la temperaturi de 14 grade şi cele mai reci în 10, 11 septembrie, minimele mediate la valori de 6 grade. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată pe aproape întreg parcursul intervalului, însă între 1 şi 6 septembrie aversele pot fi mai însemnate cantitativ.

Pe litoral, vremea va fi în general frumoasă, dar se va răci treptat pe aproape tot parcursul intervalului. Mediile maximelor se vor situa între 30 şi 26 de grade, cu cea mai rece zi în 10 septembrie când vor fi de 24 de grade. Regimul termic nocturn va avea doar uşoare variaţii în perioada 31 august – 8 septembrie, cu medii de 18…20 de grade, apoi va marca o scădere, spre valori mediate regional de 16 grade. Regimul pluviometric se va menţine deficitar. Ploi de scurtă durată se vor semnala în 4 şi 5 septembrie şi probabil din nou în 11 şi 12 septembrie.

Politica