Conecteaza-te cu noi

Actualitate

PSD vrea guvern tehnocrat de stânga până la alegeri, dacă trece moțiunea

Publicat

pe

Partidul Social Democrat vrea un guvern tehnocrat până la alegerile parlamentare, dacă moțiunea de cenzură va trece la vot în Parlament, a declarat sâmbătă la Digi24, secretarul general al PSD, Paul Stănescu.

Potrivit acestuia, guvernul tehnocrat va trebui să aibă însă o orientare de stânga, iar programul cu care se va prezenta să fie unul supervizat de social-democrați.

”Tehnocrat, dar cu o orientare de stânga, cu un program făcut împreună cu prim-ministrul, un program al PSD, un program economic al PSD, fără discuții. În această perioadă foarte grea, trebuie să găsim oamenii cei mai buni, specialiștii cei mai buni. Nu știu dacă cei mai buni specialiști îi găsim în PSD, așa că e o soluție bună un guvern alcătuit din tehnocrați, fie ei și membri de partid”, a declarat Stănescu la Digi24.

De asemenea, PSD are deja numele premierului pe care îl va propune președintelui: este un fost membru al partidului, o personalitatea de stânga, din mediul economic, a mai declarat la Digi24 Paul Stănescu.

”Fost membru PSD și acum lucrează într-un mediu economic. (…) Singur că în spatele programului politic de azi, noi avem un program economic pe termen scurt și mediu. Deja este construit”, a declarat Stănescu.

Paul Stănescu a vorbit și despre hemoragia de primari PSD care migrează la PNL. În total, numărul acestora se apropie de 100, iar cea mai gravă situație este la Giurgiu, unde 27 de primari PSD au plecat la PNL, a spus Paul Stănescu. El acuză că aceste racolări s-au făcut prin presiuni, șantaj și amenințări.

Textul moțiunii de cenzură, semnat de 205 de parlamentari, a fost citit deja în legislativ. Social-democrații trebuie să decidă data votului, în contextul în care liberalii au atacat deja moțiunea la Curtea Constituțională pe motiv că a fost depusă în sesiune extraordinară.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.