vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițiștii vor primi uniforme noi, iar celebrele caschete vor fi înlocuite

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a decis să schimbe echipamentul polițiștilor. Chestorii și comisarii șefi vor purta, vara, șepci, iar iarna, căciuli din blană naturală de astrahan sau caracul.

Potrivit unor surse din MAI, această decizie a fost luată după ce mulți polițiști din structurile de ordine publică s-au plâns de calitatea proastă a materialelor și de faptul că, unele obiecte vestimentare sunt prost gândite sau chiar le pot pune viața în pericol, în eventualitatea în care ar fi atacați.

Sursele citate au precizat, pentru gandul.ro că agenții de poliție s-au arătat deranjați de caschete, care îi încurcau la alergare, iar cravatele îi puteau pune în mare încurcătură în cazul unor lupte corp la corp. În același timp, au existat o mulțime de critici și pentru așa numiții pantofi polițienești, cu găurele, pentru vară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ca urmare, conform proiectului supus dezbaterii publice de către MAI, actualele caschete vor fi înlocuite cu șepci reglabile, pentru vară, în timp ce iarna polițiștii vor purta căciuli din blană naturală de oaie.

În același timp, s-a propus și stoparea închirierii de uniforme pentru filme sau alte „activități culturale”.

MAI a explicat că „această posibilitate grevează bugetele unităților de poliție, întrucât tarifele de închiriere nu acoperă costul de achiziție al articolelor de echipament deoarece uniformele odată închiriate, datorită varietății de talii și mărimi, nu mai pot fi reutilizate pentru alte închirieri. În plus, articolele închiriate nu mai pot fi distribuite ulterior polițiștilor deoarece nu se mai află în starea calitativă „nou”, constituindu-se într-un stoc de materiale care nu mai sunt utile unității de poliție”, se mai arată proiectul de Hotărâre de Guvern.

Politica