marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU pregătește mutările verii: Mihai Răduț la Craiova și Cicâldău la Sampdoria

Echipa patronată de Mihai Rotaru a ratat titlul în ultima etapă a Ligii 1 și, totodată, șansa de a se lupta pentru un loc în grupele Ligii Campionilor. Astfel, oltenii au pierdut și o rețetă financiară ce le putea permite să-și păstreze lotul intact și în sezonul viitor. Unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai lui Bergodi are oferte din străinătate și va fi destul de greu pentru club să-l păstreze.

Potrivit Genova24, Sampdoria, formație antrenată de Claudio Ranieri, locul 15 la finalul ultimei stagiuni din Serie A, este interesată de serviciile lui Alex Cicâldău, golgheterul CSU în sezonul precedent și unul dintre cei mai buni mijlocași din Liga 1.

Jucătorul ar putea pleca în această vară de la CSU în schimbul a 7.000.000 de euro, sumă ce ar reprezenta clauza de reziliere a contractului său. Ar fi o adevărată lovitură dată de Rotaru. Finanțatorul trupei din Bănie a plătit 1.000.000 de euro atunci când l-a adus pe tânăr de la Viitorul, echipa lui Gică Hagi. În ultimul sezon Cicâldău a reușit 16 goluri și opt pase decisive în cele 40 de meciuri jucate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Se pare că Sampdoria îl plasează pe Cicâldău în capul listei de cumpărături, alături de alţi doi jucători: Filip Dagerstal şi Hans Caviglia.

„Unul dintre ei este Alexandru Cicâldău, pivotul de la mijlocul terenului pentru Universitatea Craiova, pe care conducerea îl consideră transferabil pentru suma corectă. În ţara sa, este comparat ca stil de joc cu Marco Verratti”, au scris italienii de la „Genova24.it”.

Dacă ar pleca în Italia pentru suma de 7 milioane de euro, mijlocașul ar deveni al doilea cel mai scump fotbalist vândut de CSU Craiova. Se pare că lui Mihai Rotaru îi priesc afacerile făcute cu Hagi. Alți doi jucători trecuți prin curtea „Regelui” se regăsesc în top 5 vânzări făcute de craioveni.

1. Alexandru Mitriţă – 8 milioane, New York FC.

2. Andrei Ivan – 3 milioane, Krasnodar.

3. Alexandru Băluţă – 2.65 milioane, Slavia Praga.

4. Vladimir Screciu – 2 milioane, Genk.

5. Bogdan Vătăjelu – 1.3 milioane, Sparta Praga.

Cum ofertele par să curgă pentru Cicâldău, oltenii au început să se reorienteze și să caute un înlocuitor pentru poziția pe care mijlocașul o va lăsa liberă. Cum actuala campanie de tranferuri făcută de Rotaru este low-cost, craiovenii și-au îndreptat atenția către fotbaliști din campionatul intern, pe care ar putea să încerce să-i transfere liberi de contract.

Potrivit fanatik.ro, mijlocașul Mihai Răduț este următoarea țintă a lui Mihai Rotaru. Cei de la Astra Giurgiu îi acuză pe olteni de jocuri necurate: „Ce pot să le spun celor de la Craiova este să vorbească cu clubul nu cu jucătorii. Atât pot să spun despre acest lucru. Ei sunt sub contract și dacă vor să îi transfere, să vorbeacă cu clubul Astra și apoi cu jucătorii. Nu direct cu ei. Fiecare jucător este transferabil, dar cei de la Craiova trebuie să vorbească cu clubul. Nu știu ce vor cei de acolo, dar niciunul dintre ei nu este liber de contract”, a spus Coman pentru Fanatik. 

Politica