joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Prefectul Florin Homorean, vindecat de COVID, a donat sânge pentru prelevarea de plasmă 

Florin Homorean, prefectul judeţului Olt, a fost prezent luni, 17 august, la Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine Slatina pentru a dona sânge în vederea prelevării de plasmă autoimună. Astfel, prefectul își oferă sprijinul pentru cei care încă se luptă cu COVID-19, așa cum o făcea și el în urmă cu căteva săptămâni.

Prefectul de Olt a fost confirmat cu SARS-CoV-2 în 12 iulie 2020, dată la care a şi fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Zece zile mai târziu a fost transferat la Spitalul Colentina din Bucureşti, starea sa agravându-se brusc, au spus la acel moment şefii DSP, după 7 zile de spitalizare fără simptome.

Oficialul a declarat că a avut în intenţie să doneze plasmă încă de la externarea din spital, însă i s-a explicat că trebuie stabilită perioada optimă, astfel încât titrul de anticorpi să fie mare, scrie Adevărul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Aveam în intenţie să fac acest lucru încă de când am ieşit din spital, am aşteptat ca timpul să decidă dacă este perioada propice sau nu, am predat toate informaţiile necesare Centrului de Transfuzii Sanguine din Slatina şi am fost programat pentru astăzi, pentru donare de sânge“, a declarat prefectul.

De asemenea, prefectul a explicat că procedura nu e dificilă:

„Până acum nu a fost dificil nimic în toată procedura, am completat mai multe chestionare legate de starea de sănătate, data când am ieşit din spital şi data când am fost testat negativ, un test în ceea ce priveşte glicemia şi alte teste de sânge, este o procedură foarte simplă, foarte uşor de îndeplinit de către toţi cei care doresc să doneze sânge“.

Prefectul Florin Homorean a făcut, totodată, un apel către pacienţii vindecaţi de COVID-19 să se alăture celor care dau o şansă în plus pacienţilor afectaţi de forma gravă a acestei boli.

„Îi invit, îi rog, de fapt, să vină să doneze sânge în vederea prelevării de plasmă, pentru că încărcarea spitalelor cu pacienţi de COVID este destul de mare, aţi văzut, numărul celor care se găsesc zilnic la ATI din cauza COVID este din ce în ce mai mare, fapt pentru care donarea de sânge în vederea prelevării de plasmă, pentru a oferi un tratament alternativ acestei boli, este foarte importantă. Este un gest de importanţă socială care poate duce la salvarea multor vieţi. Tratamentul acesta alternativ este foarte necesar“, a mai spus prefectul Florin Homorean.

Până acum, la Centrul Judeţean de Transfuzii din Olt, s-a prelevat sânge în vederea prelucrării de plasmă de la cinci pacienţi, unul dintre ei fiind prefectul Florin Homorean. Șapte persoane şi-au arătat disponibilitatea, în cazul a doi dintre pacienţii vindecaţi de COVID-19 stabilindu-se în urma testelor că nu pot face donarea.

Sursă foto: Facebook/CTS Olt

Politica