vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. S-a raportat primul deces în focarul de la Spitalul de Psihiatrie Schitu-Greci

Miercuri, 12 august, bilanțul în cazul focarului de coronavirus de la spitalul de psihiatrie din Olt arăta 53 infectaţi, iar miercuri seară s-a înregistrat şi primul deces în rândul celor cu rezultat pozitiv.

Decesul s-a produs în cazul unei paciente de peste 80 ani, care a fost transportată mai întâi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, ulterior fiind transferată la Spitalul Municipal Caracal, unde a decedat câteva ore mai târziu.

Alţi cinci pacienţi confirmaţi, din spitalul de psihiatrie, sunt trataţi la Caracal, restul pacienţilor infectaţi fiind îngrijiţi chiar în spitalul de la Schitu, scrie Adevărul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Spitalul de psihiatrie se află într-o situație de criză. În urmă cu două zile a avut loc schimbul de tură între asistenţi, infirmieri şi personalul de îngrijire, după o tură de 7 zile, instituită în momentul deciderii carantinării spitalului. Cei care au terminat tura nu au putut, însă, să părăsească unitatea, fiind testaţi pentru SARS-CoV-2 şi obligaţi să aştepte, tot în unitate, rezultatul testelor. Mulţi încă aşteaptă şi la această oră rezultatele.

Satul Greci al localităţii Schitu, sat în care locuiesc zeci de angajaţi ai spitalului, este în carantină, intrările şi ieşirile fiind atent supravegheate de către echipaje MAI.

Politica