sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Iohannis: România a obţinut 79.9 miliarde de euro la summitul UE

România a obținut o sumă impresionantă, de 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene, a declarat președintele Klaus Iohannis la Bruxelles, unde s-a ajuns la un acord privind pachetul de redresare economică.

„Este un acord extrem de important pentru România.

După discuții foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după patru zile și patru nopți de negociere, am obținut pentru România o sumă impresionantă 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Au fost negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare.

Vom folosi această sumă de 80 miliarde de euro pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice.

O parte semnificativă din acești bani va fi folosită pentru redresare și relansare economică.

Planul de relansare va fi prezentat UE pentru a primi fondurile”, a declarat Klaus Iohannis.

Liderii ţărilor Uniunii Europene şi ai instituţiilor comunitare au ajuns, marţi, în a cincea zi a summitului de la Bruxelles, la un acord asupra bugetului destinat perioadei 2021-2027 şi asupra Fondului UE de relansare economică post-pandemie, potrivit Digi24.

UE au aprobat un buget multianual pentru perioada 2021-2027 în valoare de 1.074 de miliarde de euro.

În plus, a fost aprobat Fondul UE de relansare economică post-pandemie, în valoare de 750 de miliarde de euro, bani care vor fi împărțiți între țările cele mai afectate după ce condițiile de împrumuturi și subvenții au fost acceptate.

Politica