sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ludovic Orban: Românii să renunțe la turismul intensiv în locații unde e aglomerație

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, îi sfătuiește pe români să renunțe, în această perioadă, la „turismul intensiv în locații unde e aglomerație”.

Șeful Executivului a mai declarat, la Digi24, că anul acesta nu va merge în vacanță.

„Nu merg (n.r. în vacanță). I-am îndemnat pe români să meargă în vacanță în România. Avem o țară superbă, sunt atâtea locuri frumoase de văzut. Chiar i-aș sfătui să renunțe la turismul intensiv în locațîi unde e aglomerație. Se pot duce într-o mulțime de locuri frumoase în țară”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ceea ce privește petrecerile de pe litoral, unde participanții nu au mai ținut cont de măsurile anti-COVID, Ludovic Orban a declarat că a trimis controale „acolo, dar nu i-au găsit niciodată în ofsaid”.

„Culmea e că am trimis controale acolo, dar nu i-au găsit niciodată în ofsaid. Îi anunță cineva din echipele de control, dar și aici se poate lucra astfel încât planul de control să nu fie cunoscut decât de coordonatorul echipei comune care să nu-l împărtășească nimănui.

Cred că în perioada asta chiar trebuie evitat tipul ăsta de distracții, în care sunt aglomerațîi foarte mari. Putem să le amânăm, tinerii au toată viață înainte. De regulă, tinerii nu sunt afectați, în cea mai mare parte, dar dacă se duc acasă intră în contact cu părințîi, cu bunicii, cu unchii, ii infectează pe ei și ii nenorocesc pe ei. Asta nu pot să pricep.

Băiatul meu, deși colegii lui s-au dus la Vama Veche, el nu s-a dus cu ei. Nu numai că nu s-a dus cu ei, dar mi-a spus că 14 zile, după ce s-au dus, nu se mai întâlnește cu ei”, a declarat premierul României.

Săptămâna trecută, premierul Ludovic Orban a atras atenția că unele cluburi „ar trebui închise” pentru că nu respectă regulile impuse de autorități în timpul pandemiei de coronavirus. Șeful Executivului a cerut intensificarea controalelor, în condițiile în care au crescut îngrijorător cazurile noi de infectare cu COVID-19.

„Controale la sânge care să ducă la amendarea tuturor celor care nu respectă legea şi, inclusiv, la suspendarea unor autorizaţii de funcţionare pentru agenţi economici, organizatori de evenimente care în mod sistematic încalcă legea. Sunt deja câteva cluburi care parcă se cer singure, nu le dau numele astăzi, dar le ştie toată lumea. Patronilor le transmit de pe acum mesajul că, dacă nu se potolesc, vom închide aceste cluburi”, a spus Orban.

Politica