luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ploile căzute au provocat pagube, în Olt

Ploile căzute în ultima perioadă în Olt încep să provoace și pagube. În localitatea Șerbănești, o locuință a fost inundată. Pompierii din Slatina acționează la fața locului pentru ca apa să nu pătrundă în locuință.

Apa s-a acumulat în urma ploilor din ultima perioadă și prezintă un pericol pentru locuința familiei, scrie olt-alert.ro

„Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale și două motopompe transportabile, acționează în comuna Șerbănești, pentru asanarea apei dintr-o gospodărie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Apa, provenită din precipitații și din scurgeri de pe versanți, a afectat o anexă și curtea gospodăriei, existând pericolul ca apa să se infiltreze și în locuință”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Meterologii ANM au emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată până joi dimineaţa. Avertizarea meteo este valabilă pentru întreagă țară. 

Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în intervalul 16 iunie, ora 10:00 – 18 iunie, ora 10:00 vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii.

Cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 40…60 l/mp.

foto: olt-alert.ro

Politica