luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Părinții nu vor mai fi plătiți de la buget să stea acasă cu copiii

Părinții nu vor mai fi plătiți de la buget să stea acasă cu copiii de săptămâna viitoare, după încheierea anului școlar. Măsura de sprijin pe perioada suspendării cursurilor în ultimele trei luni, care va fi ridicată din 15 iunie a permis unui părinte să poată să stea acasă cu copiii săi, beneficiind de plata a 75% din salariu.

Guvernul a promis, în schimb, pentru a-i ajuta pe părinți, redeschiderea creşelor, grădiniţelor şi afterschool pe perioada vacanţei de vară, în anumite condiții care să limiteze răspândirea coronavirusului.

Astfel, Ludovic Orban a recomandat, joi, părinților care se reîntorc la muncă să găsească soluții în familie pentru a avea grijă de copii.  În lipsa unei astfel de soluții, Guvernul a anunțat că va permite activități în creșe, grădinițe și afterschool pe perioada vacanței de vară. Cu anumite condiții, decise de miniștrii Sănătății, Educației și al Muncii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„O măsură care am văzut că a suscitat dezbateri. Odată cu încheierea școlii va înceta măsura de sprijin instituită pe perioada suspendării care a permis părinților sa stea cu copilul beneficiind de plata a 75% din salariu.

Aceasta forma de sprijin care a functionat in starile de urgență si alerta va inceta, si familiile active vor fi in situatia extrem de dificila sa gaseasca o solutie ca in perioada in care se duc la serviciu sa gaseasca o persoana sa aiba grija de copii.

Dacă nu vor exista astfel de soluții, permitem, în condiții extrem de stricte, prin ordin comun al ministrului Sănătății , Educației și Muncii, redeschiderea grădinițelor, activităților de tip afterschool, care funcționează normal pe perioada verii”, a anunțat, la ședința de Guvern de joi, Ludovic Orban, citat de realitatea.net

Cursurile din toate unitățile școlare din România au fost suspendate din 12 martie și apoi în timpul perioadei stării de urgență și a celei de alertă, din cauza epidemiei de coronavirus.

Parlamentul a stabilit, la începutul lunii mai, că un părinte are dreptul la zile libere în acest an pentru a sta cu copiii până la încheierea anului școlar. Plata zilelor libere a fost asigurată dintr-un fond alimentat din contribuția asiguratorie pentru muncă suportată de angajator, potrivit proiectului de lege intrat în vigoare încă din luna martie.

Politica