vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oprea: România va primi 33 miliarde euro de la UE

Vineri, la sediul PNL Dolj, a avut loc o conferință de presă susținută de președintele PNL Craiova, senatorul Mario Ovidiu Oprea și deputatul Nicolae Giugea – candidatul PNL la Primăria Craiova.
În deschiderea conferinței senatorul Mario Ovidiu Oprea a prezentat măsurile pe care Guvernul Orban le-a luat pentru susținerea economiei afectată de epidemia de coronavirus. În prima fază, Guvernul a susținut plata șomajului tehnic pentru sute de mii de angajați cu contractele de muncă suspendate temporar. De asemenea, Guvernul plătește o parte din salariile celor întorși la lucru. Începând cu 1 iunie 2020, angajații care au primit indemnizația de șomaj tehnic, suportată de la buget în proporție de 75% și cărora le sunt menținute contractele beneficiază pentru o perioadă de trei luni de plata unei părți din salariu, reprezentând 41,5 % din salariul de bază, dar nu mai mult de 41,5 % din câştigul salarial mediu brut. Condiția este ca respectivul angajat să fi avut contractual de muncă suspendat minimum 15 zile. Angajatorii au obligația menţinerii raporturilor de muncă până la 31 decembrie 2020, cu excepția lucrătorilor sezonieri.
„Acestea sunt doar câteva dintre măsurile luate de Cabinetul Orban. Voința Guvernului PNL este să schimbe în bine cursul economiei, punând accent pe investiții, dezvoltare, inovare. Vestea bună este că finanțarea acestor noi măsuri este consolidată: Uniunea Europeană a adoptat recent un pachet consistent de finanțare pentru ieșirea din criza provocată de pandemie, iar României îi va reveni suma de 33 de miliarde de euro”, a declarat senatorul liberal.
Candidatul PNL la Primăria Craiova, deputatul Nicolae Giugea, a declarat că, în momentul de față, administrația PSD a Primăriei Craiova și-a demonstrat incapacitatea de a gestiona problemele orașului.
„Primarul Mihail Genoiu se plânge că nu mai are bani la buget, dar în vara lui 2019, când prin trecerea plăţii unor contribuţii şi servicii sociale de la Guvern la administraţiile publice locale s-au creat mari dezechilibre în bugetele primăriilor, dl. Genoiu a tăcut. Acum se plânge că nu are bani, dar nu a venit cu nicio măsură concretă pentru a relansa investițiile din Craiova”, a afirmat candidatul PNL la Primăria Craiova.
Nicolae Giugea a spus că are un plan concret pentru relansarea economiei Craiovei. „Săptămâna viitoare voi avea întâlniri cu reprezentanții AHK – Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, în vederea organizării unui summit româno-german la Craiova. Acesta ar urma să aducă împreună membri ai mediului de afaceri din Oltenia și din Germania pentru a identifica oportunitățile investiționale, în special în domeniul industriei”, a spus Nicolae Giugea.
Nicolae Giugea a criticat în termeni duri modul în care au fost cheltuiți banii europeni în timpul mandatelor Vasilescu-Genoiu. „În mandatul Vasilescu au fost aruncate pe geam aproape 3 milioane, bani proveniți din fonduri europene. Este vorba despre corecții financiare, adică sancțiuni pe care Primăria Craiova le-a primit pentru că nu a respectat ceea ce semnase. Altfel spus, craiovenii au plătit din buzunarul lor incompetența administrației PSD”, a spus Nicolae Giugea. El a dat câteva exemple în acest sens.
Pasajul subteran – corecție de 450.000 de euro
Parcare subterană – corecție de 650.000 de euro
Centrul Multifuncțional Craiova – corecție de 1 milion de euro
Dezvoltarea transportului ecologic în Municipiul Craiova – corecție de 500.000 de euro
Reabilitarea infrastructurii rutiere pe relaţia Nord-Sud-Est a Polului de Creştere Craiova (Străzile Caracal, Râului, Bariera Vâlcii) – corecție de 200.000 de euro.
În aceeași conferință de presă, Nicolae Giugea a precizat că Stadionul Ion Oblemenco trebuie deschis pentru ambele echipe ale Craiovei care activează în momentul de față în primele două eșaloane.

Biroul de presă al PNL Dolj

Politica