marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ambulanţa Olt, dată în judecată de angajaţi pentru că nu le-a dat măşti de protecţie

20 de angajaţi ai Ambulanţei Olt, infectaţi cu coronavirus, vor să îşi dea şefii în judecată. Ei spun că s-au îmbolnăvit pentru că instituţia nu le-a pus la dispoziţie măşti de protecţie. Cer şi despăgubiri. Câte 50.000 euro, fiecare.

„Este vorba de 20 de angajați. Practic ei, într-un fel sau altul, spun că este un accident de muncă în înțelesul larg, pentru că Ambulanța Olt nu a luat toate măsurile tocmai pentru ca ei să nu se infecteze. Acum cer despăgubiri de 50.000 de euro fiecare, deci prejudiciul se ridică undeva la un milion de euro. Ei spun că au primit măști pentru copii. (…), că nu au fost testați niciodată, că o colegă a fost depistată cu noul coronavirus și nimeni nu a luat vreo măsură. Sunt multe nereguli pe care ei le semnalează”, a declarat, pentru Mediafax, avocatul celor 20 de angajați ai SJA Olt, Adrian Cuculis.

Potrivit acestuia, se aşteaptă rezultatul anchetei Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, Marinela Prina, susţine însă că au fost respectate toate măsurile de protecție: „Legea spune clar că echipajele medicale din prima linie asigură continuitatea până la venirea rezultatelor. Despre măsurile de echipare vă spun clar: gradul de echipare s-a efectuat în funcție de nivelul de expunere la risc. Au existat dintotdeauna combinezoane, halate, măști, dezinfectanți de mâini, de suprafețe, materiale de igienizare a mâinilor, săpun, apă,caldă, au avut absolut toate condițiile necesare, care pot fi demonstrate, astfel încât să evite această îmbolnăvire. Au avut măști la dispoziție, sunt stocurile pe mașini, care au fost raportate zilnic, la Departamentul pentru Situații de Urgență”.

Politica