vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Trei copii cu handicap şi o infirmieră de la centrul pentru îngrijirea copiilor cu handicap, infectaţi cu COVID-19

Alte patru cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate la centrul pentru îngrijirea copiilor cu handicap din Târgu Jiu, care se află în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. Este vorba de o infirmieră şi de trei copii. Până acum, au fost depistate pozitiv cinci infirmiere, la care se adaugă cei trei beneficiari.

Laurenţiu Diaconescu, directorul DGASPC Gorj a transmis: „În urma testărilor efectuate în cadrul anchetei epidemiologice demarate decătre Direcţia de Sănătate Publică Gorj la nivelul centrului rezidenţial subordonat DGASPC Gorj, unde au fost   confirmate patru cazuri de infectare cu noul coronavirus, s-a mai confirmat un caz pozitiv. Rezultatul ne-a fost comunicat în această dimineaţă. Este vorba despre o angajată din aceeaşi categorie de personal (infirmieră), ca şi celelalte salariate ale căror teste au fost pozitive. Toate persoanele din acest centru care au fost confirmate cu  COVID-19 sunt asimptomatice. De asemenea, la ora actuală, niciunul  dintre beneficiari şi nici ceilalţi angajaţi din centru nu prezintă simptome specifice infectării cu noul coronavirus, starea lor de sănătate fiind bună. Precizăm faptul că se iau toate măsurile necesare astfel încât activitatea centrului să se desfăşoare în parametri normali“.

Potrivit acestuia, în cadrul centrului sunt internaţi 36 de copii: „DSP Gorj ne-a fost comunicat, până la această oră, trei rezultate pozitive la copii. Menţionăm faptul că ieri s-au recoltat probe de la 36 de beneficiari. Aşteptăm să ne fie comunicate şi celelalte rezultate. Copiii sunt asimptomatici. Ei vor fi internaţi la Spitalul COVID, secţia Pediatrie. La ora actuală, niciunul dintre beneficiari şi nici ceilalţi angajaţi din centru nu prezintă simptome specifice infectării cu noul coronavirus, stare alor de sănătate fiind bună“, a mai spus Laurenţiu Diaconescu, citat de Adevărul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta este şi el izolat la domiciliu, pentru că soţia sa lucrează în cadrul centrului.

Politica