sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rotaru s-a zgârcit la 20.000 euro! Ce echipă putea avea CSU!

Gheorghiță Geolgău a povestit cum patronul Mihai Rotaru a dat cu piciorul unor super-jucători pentru o sumă infimă

Gloria Universității Craiova, Gheorghiță Geolgău, era în 2014 scouter la clubul patronat de Mihai Rotaru. El a spus că i-a adus în Bănie pe Dennis Man și Adrian Petre, dar finanțatorul clubului a refuzat să plătească sub 20.000 de euro pentru cei doi jucători. „Universitatea Craiova putea să-l ia pe Dennis Man cu 4.500 de euro, în 2014. Şi pe Adrian Petre l-am avut o săptămână la Craiova şi nu au vrut să dea 15.000 de euro pe el. Patronul mi-a spus atunci că nu poate să dea sume din acestea pe jucători de 15 ani. Eu aş fi dat banii ăştia pe Man şi Petre. Eu nu am avut nicio treabă cu Iuga, Jurj, Hreniuc şi ceilalţi pe care i-au adus ei şi pe care au plătit mult mai mult şi nu s-a mai auzit de ei. Chiar am rămas surprins că Mihai Rotaru nu a vrut să-i ia pe Man şi Petre. Ultima discuţie pentru Man a fost când suma ajunsese deja la 500.000 de euro, dar n-a vrut să dea nici atunci şi a ajuns la FCSB. Îmi pare rău pentru suporterii craioveni, dar dacă nu ştii când să semeni e greu să culegi roadele. Sper să se trezească, una este să aduci jucători la 14-15 ani, se le imprimi spiritul Ştiinţei, altceva este să-i aduci mari, când vin pe bani mulţi şi se gândesc numai la salariu”, a spus Geolgău la Oltenia TV.
Actualul conducător al departamentului de scouting de la FRF a dezvăluit și suma care s-a plătit pentru Andrei Ivan, când a fost transferat de la Sporting Pitești: „Pe Ivan am dat 75.000 de euro iniţial. Asta pentru că am mai dat 25.000 de euro când a debutat în naţională ca junior, dar nu mi se pare mult, mai ales că au luat 3 milioane de euro pe el”.
Practic, cu puțină inspirație din partea finanțatorului, aflat însă atunci la începutul aventurii în fotbal, CSU Craiova putea avea o tripletă de vis la prețuri mai mult decât promoționale. Adrian Petre este evaluat de transfermarkt la 1.1 milioane de euro, în vreme ce Dennis Man e cotat la 5 milioane de euro. Ambii jucători sunt prezențe constante la naționala de tineret a României, mai mult, Man a debutat la prima reprezentativă, unde are 4 selecții și un gol marcat, contra Maltei.

Politica