joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Școala online, doar un vis pentru mii de elevi gorjeni

Autoritățile centrale au hotărât ca elevii să nu se mai întoarcă la școală până în septembrie, dar orele nu au fost suspendate, ci doar mutate pe internet. Cursurile online nu au bucurat pe toată lumea. Mulți copii din întreaga țară nu au posibilitatea să participe la aceste lecții, pentru că nu dispun de aparatura necesară. S-a luat în calcul varianta ca autoritățile locale să pună la dispoziție fiecărui elev un calculator, un telefon sau o tabletă, dar mulți dintre elevi nu știu să le folosească, iar părinții sau bunicii acestora nu îi pot ajuta prea mult din acest punct de vedere.
Situația este destul de rea la acest capitol în județul Gorj. Potrivit realitateadegorj.net, aproape 10% din numărul total al elevilor din județul Gorj nu au telefoane sau tablete cu care să participe la cursurile online. Dintre cei peste 50.000 de elevi din Gorj, 4.782 nu dispun de echipamentele necesare pentru a învăța pe internet. De asemenea, sunt peste 9.000 de preșcolari și elevi care dispun de conexiune la internet, dar nu au suficiente date pentru a putea participa la cursurile online.
Primarul orașului Târgu Jiu s-a arătat bucuros după ce a fost luată decizia ca elevii să nu mai revină la școală până în toamnă. Înainte de asta, edilul nu a fost mulțumit de obigativitatea participării la ore: „Nu toată lumea dispune de o tabletă sau de un calculator. Să ne raportăm la familiile nevoiașe sau cele care au mulți copii. Păi dacă desfășori cursurile în mediu online și ai șase copii, trebuie să ai șase tablete, nu?! De multe ori, o familie de nivel mediu nu-și permite să cumpere o tabletă. La nivelul municipiului Târgu Jiu sunt 20 mii de elevi în sistemul de învățământ. Nici nu vreau să fac calcule, nu dacă m-aș raporta la 20 mii de sisteme de comunicație ci nici dacă m-aș raporta la 10 mii. Este imposibil! Vom vedea creșteri automate de preț la aceste echipamente, se practică în România!”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Politica