duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Foștii antrenori ai CSU și-au dat cu părerea despre fiul lui Hagi

Fostul antrenor al CSU Craiova, Victor Pițurcă, a vorbit despre fiul lui Gică Hagi. Se pare că tehnicianul îl apreciază pe Ianis și consideră că dacă tânărul mijlocaș ar fi avut mai multă forță, acum era deja un jucător de top. Fostul selecționer spune că nu este deloc imposibil ca un sportiv să capete mai multă forță și l-a dat drept exemplu pe Van Nistelrooy.
„Eu nu am vrut să spun lucrul ăsta. Defectul pe care îl are el şi cu care se confruntă. De aici pleacă totul. Deci Ianis Hagi, dacă ar avea forţă, era chiar un jucător de top. Trebuie schimbat ceva. Eu am stat de vorbă şi cu Gică Hagi, am stat de vorbă şi cu el. El ca să depășeacă deficitul de forţă ar trebui să joace dintr-o singură atingere, extrem, extrem de simplu. O singură atingere, nu din două, o singură atingere. Pentru că el când primeşte mingea la mijlocul trenului, iar apărătorul este în spatele lui şi încearcă să se ia la luptă cu el, pierde şi cade. Aţi văzut că tot timpul cade şi puţin teatral câteodată şi asta îl duce mult înapoi. Da, e puţin dificil câteodată, ca să capete forţă ar trebui să întrerupă vreo 6 luni să rişte să facă săptămânal de 3-4 ori pe săptămână sau înaintea fiecărui antrenament forţă şi forţa se capătă în timp. Nu aşa o lună-două. Un an de zile, doi ani de zile. Nu ştiu cine era, Van Nistelrooy parcă a întrerupt tot aşa, avea probleme, 6 luni de zile a avut un program de forţă şi a devenit un jucător de top”, a mai declarat Victor Pițurcă la Telekom Sport.
Piți nu a fost singurul fost tehnician de la CSU Craiova ce a vorbit despre Iansi Hagi în ultimul timp. Devis Mangia, italianul ce a câștigat Cupa României în Bănie, le-a povestit italienilor despre unul dintre cei mai promițători jucători români ai momentului.
„Ianis este un jucător de calitate şi a avut norocul de a fi antrenat de tatăl său. A crescut cu concepte importante, întrucât antrenorul Gheorghe Hagi exprimă idei importante. Trebuie completate acestea din punct de vedere al caracterului şi sunt convins că se va impune la un nivel foarte înalt”, a declarat Devis Mangia, în cadrul emisiunii „Taca La Marca” de la Radio Musica Television.

Politica