miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Birchall cere demisia judecătorilor care au susținut decizia împotriva fostei șefe DNA

Fostul ministru al Justiției Ana Birchall spune că, decizia CEDO care îi dă dreptate fostei șefe DNA Laura Codruța Kovesi, este „un cartonaș roșu devastator pentru președintele CCR, Valer Dorneanu, și pentru toți judecătorii care au susținut și votat decizia Curții din 2018”.

”Decizia CEDO de astăzi este o palma rușinoasă pentru CCR afectând grav credibilitatea Curții Constituționale a României. Este și un cartonaș roșu devastator pentru președintele CCR domnul Valer Dorneanu și judecătorii care au votat și au susținut această decizie care ține mai degrabă de jocuri politice și nicidecum de lege și Constituție!
Solicit ca toți cei care au susținut și au votat pentru această decizie Dorneanu (fiind și raportor) Varga, Pivniceru și Lăzăroiu să își dea demisia de onoare cu scuzele cuvenite românilor. Este singurul gest care poate șterge rușinea abătuta asupra CCR.

Această decizie este o palmă foarte grea și tot atât de rușinoasă și pentru fostul ministru al justiției, domnul Tudorel Toader care a mai fost și judecător CCR peste 10 ani. Consider că și domnul Tudorel Toader ar trebui să își dea demisia de onoare cu scuzele pe care le datorează românilor și sistemului judiciar!”, scrie Birchall pe pagina sa de socializare.

Laura Codruța Kovesi a câștigat marți la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) procesul prin care a contestat decizia de revocare din funcția de procuror-șef al DNA, potrivit hotnews.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Kovesi a fost demisă din funcție în 9 iulie printr-un decret semnat de Klaus Iohannis, după ce o decizie a Curții Constituționale a statuat că „Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi”.

Politica