sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un medic gorjean susține că a descoperit doi oameni infectați cu COVID-19: „Nu există cadru legal”

Mihaela Pungan, medic neurolog în județul Gorj, susţine că autoritățile nu au luat măsuri după ce, la cabinetul său privat, s-au prezentat doi pacienţi cu suspiciuni de coronavirus. Doctora spune că le-ar fi efectuat teste rapide, iar rezultatul ar fi fost pozitiv. Gorjeanca relatează faptul că a alertat poliţia şi Direcţia de Sănătate Publică Gorj cu privire la cei doi pacienţi, dar nu s-au luat măsuri.
„Am avut ieri un pacient care a călătorit în Belgia acum o lună (din declarație). A venit că-l durea capul, că e agitat, fără mască. El a înţeteles că trebuie să o poarte după 15 mai!!! Am avut o suspiciune şi i-am făcut test rapid de anticorpi (le luasem pentru noi în laborator. Mi-am făcut şi eu şi am fost negativă, înainte să-l consult pe el) şi a fost pozitiv IGM şi IGG şi, teoretic, e contagios, cu domiciliul în Dolj (Filiaşi). L-am sunat să-i spun rezultatul. Cică are ordin judecătoresc să nu părăsească judeţul Gorj (nu ştiu pricina), foarte recalcitrant, agresiv, că nu vrea să meargă să recolteze pentru PCR. Am sunat la poliție, am sunat la DSP. Nu există cadru legal, proceduri în situaţia asta. Trebuie să-l conving eu să meargă să solicite testarea, dacă e simptomatic. Ce se poate face în astfel de situaţii!????”, a scris Mihaela Pungan pe pagina personală de Facebook.
Doctora a explicat motivul pentru care a făcut testele: „De ce i-am făcut testul? Să am idee pe cine consult, cu ce mă duc acasă, dacă sunt un potenţial vector pentru alţii. (…) În aceeaşi zi, o pacientă de 66 de ani cu DZ insulinonecesitant, HTA, tuse (veche din spusele fiicei), din Motru (focar recent declarat intracomunitar) IGM pozitiv, adică de vreo 10 zile aproximativ… O fi, nu o fi contagioasă… Din 5 consultați, doi suspectaţi şi testaţi, doi pozitivi. Restul teleconsultații”, a mai transmis medicul.
Foto: Facebook

Politica