duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Directorul de îngrijiri medicale al SJU, infectat cu COVID-19

Directorul de îngrijiri medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, Claudia Motea, sora acesteia, care lucrează ca infirmieră la blocul operator, precum şi o funcţionară au fost diagnosticate cu COVID-19.

Motea a fost internată, ieri, la Secţia de Boli Infecţioase cu temperatură şi cefalee. Rezultatul testului a fost pozitiv. În acest moment, autorităţile sanitare din Gorj sunt în alertă maximă, pentru că există un risc major ca să se ajungă la un focar în Spitalul Judeţean de Urgenţă. Nu este exclusă varianta ca tot Comitetul Director, din care face parte şi Claudia Motea, să intre în izolare şi să fie pus în aplicare un „Plan Alb“, prin care conducerea să fie preluată de un comitet de urgenţă format din medici, scrie adevarul.ro

Există o serie de informaţii că directorul de îngrijiri medicale nu a respectat regulile şi că ar fi contactat boala de la sora ei cu care s-a întâlnit, iar aceasta ar fi fost infectată de un membru al familiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Direcţia de Sănătate Publică Gorj efectuează o anchetă epidemiologică de amploare. Alte zeci de teste efectuate la angajaţi ai spitalului din Târgu Jiu sunt în lucru, existând şi alte suspiciuni.


Politica